Строителните фирми няма да блокират центъра на София утре и

...
Строителните фирми няма да блокират центъра на София утре и
Коментари Харесай

Комитова и пътните строители се разбраха, протестите спират засега

Строителните компании няма да блокират центъра на София на следващия ден и вдругиден. Протестът е анулиран. Това стана ясно след срещата на районния министър Виолета Комитова с управлението на Браншова камара Пътища.

След като през последните дни напрежението сред двете страни непрестанно ескалираше, след срещата продължина час и половина се разбра, че бизнесът и страната са постигнали договореност по 99% от противоречивите тематики.
 Протестиращите пътни чиновници си прибраха камионите до на следващия ден Протестиращите пътни чиновници си прибраха камионите до на следващия ден
Протестиращите пътни компании изтеглиха камионите от центъра на София с обещанието, че митингите ще продължат на следващия ден. Четири часа тежка ст...

Договаряме изискванията, по които ще продължим да работим. Натъкнахме се на нечитави документи, които би трябвало да се трансформират, сподели Комитова.

Доволен бе и шефът на браншовата камара Стефан Чайков . " Това, което е за нас задоволително е, че разговорът с страната е възобновен. Днес сложихме на масата едно компромисно предложение и очевидно позициите стартират да се сближават. Имаме още ден два да доизчистим някои съответни стъпки, само че сме доста покрай финално решение ", сподели той.

Вчера от браншовата организация внесоха в АПИ нотариални предложения за погашение на отговорностите по договорите. Фирмите се заканват, че ще потърсят парите си по правосъден път.

" Задължени за заплащането на трудовите хонорари на служащите и на чиновниците, заети в пътно-строителните компании, са лицата, с които те имат подписани контракти. С никого от протестиращите Министерският съвет, и в частност Министерството на районното развиване и благоустройството, няма трудово-правни връзки ", отговори през вчерашния ден с прессъобщение министър Комитова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР