Строителите от дъщерното дружество на на "Главболгарстрой" - "ГБС турс"

...
Строителите от дъщерното дружество на на "Главболгарстрой" - "ГБС турс"
Коментари Харесай

Върху подпорната стена на Алепу ще има хотел с басейн

Строителите от дъщерното сдружение на на "Главболгарстрой " - "ГБС турс " демонстрираха плана за построяването на провокиралия всеобщи митинги и недоволства комплекс на плажа Алепу. От началото на годината строителната компания твърдеше, че се прави единствено подсилване на интензивно свлачище.

Оказва се, че подпорната стена ще е интегрирана в бъдещия курортен комплекс, който се разполага терасовидно над плажа и надгражда над равнището на пътя. От изнесената информация излиза наяве, че вложителят има всички разрешителни за градеж на ваканционно населено място, а опакованата постройка е монолитна стоманено-бетонна структура, чиято цел е да спре свлачището.

Целият план може да бъде прегледан на www.alepuvillage.com, където са показани визуализации и архитектурна аргументация на плана, както и детайлности за стадиите на построяването.

Апартаментната зона на комплекса ще разполага с общо 87 жилището. Към комплекса ще има и басейн.

В подземната си част постройката извършва ролята на укрепителна структура. Тази част, която всъщност е подпорна стена, е изпълнена като Етап 1 от плана.

Околосградното пространство ще разполага с пешеходни алеи, плочници и озеленени пространства. Предвиждат се и зони за разполагане на декоративни култивиран и паркови детайли.

Терасовидното застрояване е определено, с цел да се "впише естествено структурата в терена, а домовете да обезпечават панорамна панорама. Това основава и предпоставки за по-интересни архитектурни решения ".

Предвидено е богато озеленяване на свободните пространства, както и на покривите и терасите. Парковото пространство ще заема най-малко половината от терена, на който ще е построен ваканционния комплекс.

По-рано през днешния ден проектантът, работещ по структурата, Камен Славнин изясни, че на Алепу има монолитна стоманобетонна структура, а нейната функционалност е на противосвлачищно оборудване. Разрешаването на застрояване на този терен е обвързвано със наложително подсилване на свлачището.

"В предварителните наставления, свързани с създаване на плана, категорично беше упомената кои пластове би трябвало да се лишават и кои би трябвало да останат и къде тъкмо би трябвало да се извърши фундиране ", сподели той пред БиТиВи.

"Кутийките, които се виждат на фотосите, са едни празни пространства, които би трябвало да подкрепят работата на стената откъм гърба – да я укрепят в допълнение ", съобщи още Славнин.

Край четириетажната подпорна стена на Алепу ще има "красив курортен комплекс с двуетажни постройки ", разкри той.

По думите му, в случай че имаше елементарна стена, тя щеше да е отделена от останалата постройка и защото пластът до нея е неспособен, е трябвало да бъде изгребан и заместен с подобаващ материал. "Щяхме да имаме доста комплицирано и скъпо уплътнение, това решение с подпорната стена се оказа най-икономическо дейно ", сподели проектантът.

Той изясни, че до решението за построяването на укрепващото устройство, редом с построяването на курортния комплекс, се стигнало поради съществени проблеми със съществуващия към този момент комплекс на същия вложител - петзвездният "Свети Тома ".

Прокуратурата нападна разрешението за градеж в съда, с претекста, че документът е незабележим. А през юни тази година шефът на ДНСК сподели, че строителството на мястото е спряно от зимата на 2019 година

От "ГБС Турс " дефинираха плана като информационен неуспех, само че и мотив за горделивост от архитектурен и градивен аспект.

Протестите против унищожаването на природата ще продължат, заканиха се деятелите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР