Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне

...
Строежът на магистралата от Русе до Велико Търново ще започне
Коментари Харесай

До края на 2020 г. започва строителството на магистралата Русе-Велико Търново за 1.2 млрд. лева

Строежът на автомагистралата от Русе до Велико Търново ще стартира през декември, заяви в Русе ръководителят на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление Искрен Веселинов.

"Мога да успокоя русенци, че автомагистралата – продължава да се движи по нея въпросът и в границите на тая календарна година ще стартира строителството ", сподели Искрен Веселинов, представен от БНР. По думите му към 1.2 милиарда лв. ще са нужни за построяването на автомагистралата, която е с дължина 133 километра.

По данни на районния министър Петя Аврамова общата индикативна стойност на плана е 1.018 милиарда лв. без Данък добавена стойност. Едната опция е построяването на автомагистралата да стане по Оперативна програма "Транспортна съгласуваност " 2021 - 2027, като се търсят и други различни разновидности, в това число и държавно финансиране.

Предстои да бъдат оповестени публичните поръчки за планиране и строителство и за строителен контрол на обекта. След подписване на контракт с определените реализатори ще започва и действителното строителство на автомагистралата.

В понеделник депутатът Искрен Веселинов разясни, че няма да се чака новия програмен интервал на оперативната стратегия "Транспортна съгласуваност " и за началото на градежа ще се употребяват пари от държавния бюджет.

Около 90 % е плановата подготвеност на двата лота - от Русе до Бяла и обхода на град Бяла. Според него забавянето на плана за третия сектор от Бяла до Търново може да бъде наваксано.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР