Стремглавото завръщане на Цветана Пиронкова в професионалния тенис ѝ гарантира

...
Стремглавото завръщане на Цветана Пиронкова в професионалния тенис ѝ гарантира
Коментари Харесай

Пиронкова прави нов скок в световната ранглиста

Стремглавото завръщане на Цветана Пиронкова в професионалния тенис ѝ подсигурява ново нанагорнище в международната класация. Със единствено два изиграни шампионата след 3-годишна пауза отвън спорта българката се приближава до Топ 100 в класацията на женската асоциация (WTA) и е единствено на крачка да си върне статута на първа ракета на страната.

При обновяването на ранглистата идния понеделник (12 октомври) Пиронкова ще направи скок от 24 позиции до №133 в света с актив от 560 т. Само с точка повече на 132-ро място ще бъде актуалната най-предно класирана наша тенисистка Виктория Томова.

33-годишната пловдивчанка натрупа цели 430 точки още при завръщането си на корта за Откритото състезание на Съединени американски щати при започване на септември. В Ню Йорк Цвети реализира четири победи и сензационно стигна до първия си 1/4-финал на US Open, в който героично отстъпи пред Серена Уилямс.

Американската легенда трябваше да бъде съперничка на българката и на Откритото състезание на Франция, само че часове преди мача от II кръг предходната седмица се отдръпна от шампионата с травма. Така Пиронкова стигна без игра до III кръг на " Ролан Гарос ", където позволи поврат в три сета против Барбора Крейчикова (Чех), само че въпреки всичко прибави нови 130 точки към актива си.

Силното показване в последния за тази година шампионат от Големия шлем съвсем несъмнено ще обезпечи напредък в международната класация и на Григор Димитров. Най-добрият ни тенисист (№20 в света) за първи път в кариерата си се класира за 1/8-финалите в Париж, което все още го изкачва на 19-а позиция в класацията на АТР.

До края на " мейджър " конкуренцията във френската столица късмет да задмине българина има единствено един от останалите участници в схемата - италианската сензация Яник Синер. За задачата обаче 19-годишният гений би трябвало да извоюва Купата на мускетарите в неделния край. На 1/4-финалите през днешния ден Синер ще се изправи против хегемона Рафаел Надал.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР