В Ивицата Газа бяха открити телата на още трима заложници.

...
В Ивицата Газа бяха открити телата на още трима заложници.
Коментари Харесай

Международният съд в Хага нареди на Израел да спре операцията в Рафа

В Ивицата Газа бяха открити телата на още трима заложници. Според израелската войска те са били убити в деня на офанзивата на Хамас на 7 октомври, след което са трансферирани в анклава. Преди седмица от Газа бяха върнати други трима заложници. В плен остават към 120 души. На този декор Международният съд в Хага подреди на Израел да спре военните си дейности в Рафа.

Телата на още трима заложници са открити при взаимна среднощна интервенция на израелската войска и разследващите служби в Джабалия, в Северна Газа, където от дни се водят интензивни боеве. 42-годишният Ханан Яблонка е татко на две деца, погубен е на фестивала " Нова ".

" Надявам се, че не е страдал ", сподели Авивит Яблонка, сестра на Ханан.



59-годишният Мишел Низенбаум отивал да вземе 4-годишната си внучка от военна база на границата с Газа, където тя била с татко си. 32-годишният Орион Ернандес Раду, с френско поданство, е другар на откритата преди седмица мъртва заложничка Шани Лук, чийто фрагменти в обществените мрежи трогнаха света. Раду е 43-та жертва за Франция.

" Мъже, дами, деца и бебета са държани от Хамас в същински пъкъл оттатък границата ни с Газа. Няма да спрем да се борим за тяхната независимост. Всяка почтена страна в света би наравила същото ", безапелационен е контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелската войска.

Международният съд в Хага подреди на Израел да спре неотложно офанзивата си в Рафа, в южната част на Газа. Висшият съд на Организация на обединените нации се разгласи още за отварянето на граничния пункт в града, с цел да може да влиза филантропична помощ от Египет и за обезпечаването на достъп на проверяващи задачи.



" Израел би трябвало да даде отчет по всички ограничения, подхванати в осъществяване на тази заповед, в границите на месец след издаването ѝ ", сподели арбитър Науаф Салам, Международен съд в Хага.

Решенията на съда са обвързващи, само че той не може да наложи насилственото им осъществяване. В понеделник също основаният в Хага Международен углавен съд изиска издаване на заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху, министъра на защитата Йоав Галант и трима водачи на Хамас. Израел и Съединени американски щати обаче не признават юрисдикцията на съда.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР