Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните

...
Стратегическият преглед на отбраната ще препоръча изследване на възможността цивилните
Коментари Харесай

Атанас Запрянов: Стратегическият преглед на отбраната ще включи изследване на възможността за военно обучение за цивилни

Стратегическият обзор на защитата ще предложи проучване на опцията цивилните да получават военно образование. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов.

Запрянов обвърза решението с това, че през Народното събрание минаха предложенията, които от следващата година би трябвало да вдигнат заплатите на военните приблизително с 30 %:

" Ние би трябвало да забележим този инструмент със заплатите по какъв начин ще сработи и в случай че в действителност инструментът на повишение на заплатите хубаво, фрапантно се прави и докара до бързо окомплектоване на въоръжените ни сили и в случай че се увеличи ползата и към срочна работа в доброволния запас, може да се окаже, че ние с механизмите на финансовите принадлежности, без да постановяваме задължителност на жителите, може да стартираме да си попълняме запаса, тъй че в този момент се нуждаем от нов разбор ".

Последният отчет за защитата предложи незабавни законодателни ограничения за условия за подготовка на запаса в спокойно време. Между 2010-2020 година той е намалял с 43% и продължава да понижава с към 5% до 7% на година.

Разчетите демонстрират, че в случай че този ритъм се резервира, след 15 години запасът ще бъде изцяло привършен. Докладът регистрира и прогресивно застаряване на запаса. През 2020 година запасните на възраст до 35 година са били едвам 5% от общия брой, до 45 година - 46% и над 45 година - 49 %.

В това положение, попълването на избраните военновременни команди със запасни офицери, сержанти и бойци е мощно затруднено. Това постанова предприемането на незабавни законодателни ограничения за запаса, посредством които да се основат условия за подготовка на запаса в спокойно време. Служебният министър на защитата Атанас Запрянов не сподели по какъв начин върви разискването на оповестените от него преди седмици законови промени, само че изясни:

" Не бързаме да предлагаме наложителна подготовка на жителите за отбрана на Отечеството, защото ние се нуждаем от подобен разбор. Ще влезе в стратегическия обзор като тенденция, която би трябвало да продължи да се изследва ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР