Страшна война се очертава във футбола. Поредният хаос е на

...
Страшна война се очертава във футбола. Поредният хаос е на
Коментари Харесай

Страшна война се очертава във футбола

Страшна война се обрисува във футбола. Поредният безпорядък е на път да се заформи поради протеста на европейските грандове. Това стана ясно от публично изказване на Асоциацията на европейските клубове. Недоволството е обвързвано с желанието на ФИФА да организира международните шампионати на всеки две години.

„ Клубовете са основата на всичко във футбола и нашата дума би трябвало да бъде чута. Ние сме тези, които влагаме в играчите, които почитателите по-късно обичат да гледат. Когато обаче става дума за значими решения във футбола, никой не ни пита за нищо. ФИФА прави каквото си желае. Ясно е, че международните шампионати през две години ще основат големи проблеми на клубовете “, оповестиха от ЕАК.

Европейската асоциация на клубовете поддържа УЕФА, която също се опълчи на проектите на ФИФА. Южноамериканската футболна конфедерация КОНМЕБОЛ също не желае провеждането на международните шампионати през две години. ФИФА обаче се радва на поддръжката на азиатската конфедерация АФК.

„ ФИФА стартира своята акция извънредно нападателно, без да организира съвещания с клубовете. Това е недопустимо, а самото предложение е деструктивно и ще унищожи футбола. ЕАК е срещу предлагането, защото ще заплаши съществуването на клубовете и клубните съревнования “, написа още в формалното изказване на Европейската асоциация на клубовете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР