Страницата на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия (СБ)

...
Страницата на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия (СБ)
Коментари Харесай

Хакнаха страницата на Медведев

Страницата на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Русия (СБ) Дмитрий Медведев във " ВКонтакте " беше хакната. Това заяви помощникът на политика в апарата на Съвета за сигурност Олег Осипов. Думите му са представени от РИА Новости.



Според Осипов последната обява на страницата на политика е отдадена на Деня на Военно - морския флот, а създателят на подправената обява го чака съд.

„ Онези, които хакнаха страницата, написаха и разгласиха отдалечена обява, ще бъдат прегледани от администрацията на ВК и от съответните органи “, заключи помощникът на Медведев.

По-рано на страницата на политиката се появи обява, в текста на която се споделяше за поправяне на грешките от деветдесетте години. Десет минути след публикуването обявата беше изтрита. Акаунтът на Медведев към този момент е бил хакнат.



Така през 2016 година хакер с псевдоним Алекс Ребл разкрил накърнимост в соцмрежата " ВКонтакте ", благодарение на която схванал телефонните номера и имейл адресите на известни персони, свързани с сметки там, измежду които са и създателят на обществената мрежа Павел Дуров и Дмитрий Медведев.

Източник: РИА Новости
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР