Страните от Европейския съюз (ЕС) очакват спад в жизнения стандарт

...
Страните от Европейския съюз (ЕС) очакват спад в жизнения стандарт
Коментари Харесай

Лоши новини за стандарта на живот на европейците

Страните от Европейския съюз (ЕС) чакат спад в виталния стандарт заради невижданото решение на Съвета на Европейски Съюз да понижи потреблението на газ с 15% тази зима. „ „ Бедните “ страни с релативно невисок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията и страните, в които не са развити цифрови енергоспестяващи технологии, ще бъдат първите, които ще пострадат “, сподели в изявление за РИА Новости заместник-директорът на Института за Европа на Руската академия на науките, специалистът от RIAC професор Олга Буторина.

Министрите на енергетиката на Европейски Съюз реализираха политическо съглашение на срещата на Съвета на Европейски Съюз във вторник за непринудено понижаване на търсенето на природен газ с 15% сред 1 август 2022 година и 31 март 2023 година Държавите ще могат сами да избират способи за икономисване на пари.

„ Решението на Съвета на Европейски Съюз да понижи потреблението на газ с 15% тази зима е невиждано решение. Подобно решение не е вземано до момента в Съюза и историята към момента не познава групови стъпки от този тип. Разбира се, европейските страните трябваше да пестят въглеводороди по време на петролната рецесия от 1973 година, само че в този момент това е първият път в подобен размер “, означи специалистът.

Икономията на сила в идентичен размер за страни с висок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията като Дания, Ирландия, Холандия и с невисок Брутният вътрешен продукт на глава от популацията като България, Румъния, Латвия и Литва ще докара до друга смяна в качеството на живот. В допълнение, потреблението на сила се въздейства от равнището на развиване на цифровите енергоспестяващи технологии. Дигитализацията на стопанската система е развита в страни като Ирландия, Дания и Холандия, до момента в който в Гърция да вземем за пример равнището на развиване на сходни технологии не се е трансформирало доста през последните 20 години.

„ Тези ограничения най-трудно ще се пренесат в страните с по-нисък Брутният вътрешен продукт на глава от популацията, т.е. „ бедните “ страни и страните с незадоволително равнище на цифровизация на стопанските системи си, на първо място Гърция и Португалия, и в по-малка степен ще засягат страните от " ядрото " на Европейски Съюз “, споделя специалистът.

Държавите от Европейски Съюз, които са по-зависими от вноса на природен газ, ще би трябвало да затегнат коланите и да пестят пари. „ Според резултатите от 2021 година Европейски Съюз като цяло е внесъл 150 милиарда кубически метра газ, до момента в който зависимостта от съветския газ е била 40%. През юни 2022 година, заради намаляването на доставките от “Газпром “, единствено 20% от импортирания газ за скандинавските страни и балтийските страни обичайно имат най-високи равнища на взаимозависимост от съветския газ: Финландия - 100%, Латвия над 90%, България и Естония също имат високи равнища - над 80%, Австрия и Унгария - над 60 % от потребността им от газ се задоволява за сметка на Руската федерация “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР