Страните членки на Международния валутен фонд увеличават вноските си във

...
Страните членки на Международния валутен фонд увеличават вноските си във
Коментари Харесай

Страните от МВФ увеличават вноските си в организацията

Страните членки на Международния валутен фонд усилват вноските си във финансовата организация и ще дадат на Африка още едно място в изпълнителния ръб на фонда. Това са част от сделките в края на годишната среща на МВФ и Световната банка в Мароко. За първи път от 50 години диалозите се организираха в Африка. 

 
Постигнахме консенсус какъв брой е значимо стимулирането на приобщаващ и резистентен напредък, посредством който да реализираме прогрес в нашите климатични и цифрови стратегии.
Надя Калвиньо, президент на Международния валутен и финансов комитет

По-рано водачите на Световната банка и Международния валутен фонд приканиха страните членки да усилят финансирането за двете институции. Така считат, че ще могат да оказват по-адекватна поддръжка на страните, изправени пред резултатите от климатичните промени и високите равнища на беднотия. 

 
Време е за взаимност. Но при толкоз доста напрежение е мъчно тя да бъде построена. И въпреки всичко успяхме. Приключваме срещата с четири цели, които си бяхме сложили и които бяха наранени.
Кристалина Георгиева, ръководещ шеф на МВФ

Размерът на стопанската система на една страна дефинира средствата, които би трябвало да заделя за Международния валутен фонд, както и размера на заемите, които може да получи. Към момента разпределението на квотите се отразява най-позитивно на напредналите стопански системи за сметка на разрастващите се, по тази причина Китай и Индия упорстват за промяна в системата. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР