Страхотна новина дойде от Токио. Българката Полина Трифонова изигра драматичен

...
Страхотна новина дойде от Токио. Българката Полина Трифонова изигра драматичен
Коментари Харесай

Страхотна новина. Полина Трифонова с втора победа в Токио

Страхотна вест пристигна от Токио. Българката Полина Трифонова изигра трагичен дуел и реализира поврат от 1:3 до 4:3 против международната номер 74 Сара де Нуте от Люксембург, с което реализира втората си победа на олимпийските игри Токио 2020.

Първият гейм се разви много неприятно за Трифонова, която рано-рано позволи закъснение и не можа да го компенсира, заяви sportal.bg. Де Нуте завоюва 6 точки на собствен сервис, а в този гейм разиграванията бяха по-дълги в съпоставяне със идващите два - по 6 удара по отношение на по 4.

Втората част бе по-успешна за Трифонова, а се оказа и едвам 7 минути. Този път началният удар на българката успяваше да ѝ обезпечи преимущество в разиграванията и тя построи ранен задатък.

За страдание, идващият гейм бе призрачен за Полина и тя още веднъж изостана в самото начало, като в последна сметка завоюва единствено 4 точки. Четвъртата част отиде на сметката на представителката на Люксембург, която във втората половина стартира да натрупа задатък и след 9:8 съумя да затвори гейма.

Изключително трагично се разви петият гейм, защото Де Нуте сервираше за мача, само че серия от превъзходни бекхенди на Трифонова ѝ заслужиха оцеляване в този сериозен миг. Впоследствие обратът бе сбъднат и след цели 10 минути борба Полина съумя да понижи изоставането си в геймовете при 2:3.

Най-дългото разиграване в дуела бе записано точно в тази пета част - 16 удара - като за жалост Трифонова го загуби с бекхенд в мрежата, откакто преди този момент бе демонстрирала забележителна отбрана. Естествено, това не се оказа решаващо за изхода на гейма.

Не по-малко оспорвана беше шестата част, в която Полина съумя да се задържа в резултата до 9:9, като взе на посрещане доста скъпи точки, които ѝ разрешиха да сервира за гейма. Тя се оправи ослепително и изравни резултата на 3:3.

Решителният гейм мина под диктовката на Трифонова и тя стигна до 4 мачбола, като частта изобилстваше от дълги разигравания с над 10 удара. От третия опит, и то на посрещане, българката се оправи след неточност на съперничката и реализира блестящия поврат в най-дългия гейм - 11 минути.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР