Срещу природата не можеш да се бориш, но можеш да

...
Срещу природата не можеш да се бориш, но можеш да
Коментари Харесай

Каракачанов: Управлението на държавата се превърна в професия и доходен бизнес за някои висши политици и техните протежета

Срещу природата не можеш да се бориш, само че можеш да вземеш задоволително ограничения, с цел да минимализираш  пораженията. Това сподели за предаването " България, Европа и светът на фокус " по Радио " Фокус "  Красимир Каракачанов, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация.

Като добра мярка той вижда основаване на застрахователна компания, в която страната да взе участие с 50% и самите притежатели с 50%, с цел да може една немалка част от земеделските култури на дребните и междинните производители да бъдат обезщетени. " Колкото и градушки да ни удрят всяка година, нищо не се подхваща съществено. По публични данни не повече от 40% от територията на България е предпазена от сходни естествени бедствия ", изясни Каракачанов.

Той обърна внимание, че земеделската дотацията е идентична и за този, който има 1 млн. дка земя, и този, който има 50 дка земя: " Едните могат да застраховат продукцията си, а за други е разкош. Не може в XXI век да останеш без система, която да се бори с градушките. За миналите 30 години малко е добавено към това, което беше по времето на социализма. Напоителните системи бяха унищожени. Всичко беше унищожено и страна нехае, тя не се интересува. В земеделската политика страната е оставила нещата на самотек, тя не управлява процесите, не ги възнамерява, добави още Красимир Каракачанов..

Той бе безапелационен, че безконтролно отношение на страната към земеделието би трябвало да завърши: " Големите притежатели на земя корумпират системата  в държавното земеделие, и в действителност страната  не прави нищо. Добрата вест от служебния аграрни министър за пускане на процедура за създаване на 24 нови противоградни площадки ще просъществува до идната градушка, когато този министър няма към този момент да е министър. Познавайки практиката на досегашните аграрни министри мощно се колебая, че нещо  ще бъде свършено. Управлението на страната, за жалост, се трансформира в специалност и рентабилен бизнес за някои висши политици и техните протежета, минаващи за специалисти, в сравнение с като отговорност към обществото, уточни водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

На въпрос, обвързван с новия закон, който Европейски Съюз за възобновяване на природата, Каракачанов отговори: " Като чуя за нещо зелено от Европа, знам че това е следващата зелена химера, която европейските зелени, които ръководят Европа дружно с ултралибералите вкарват. Със Зелената договорка унищожиха енергетиката в Европа и оставиха Европа без евтина и налична сила във време на военна рецесия. Трябва да се спре поголовната безразборна сеч, която се реализира от няколко десетилетия от както Движение за права и свободи ръководи горите и земеделието в България. В България има задоволително грамотни експерти, хора, които схващат от земеделие и гори, и би трябвало да се опрем на техния опит, а не на книжните зелени.  Какви ограничения ще вземат от Брюксел, когато в България политиката  е ориентирана към това - всичко, което може да се открадне, даже когато би трябвало да се унищожи се унищожава, с цел да се открадне. По времето на комунизма, който не се управляваше от Брюксел и зелените, имаше доста по-развито земеделие, и страната се изхранваше и изнасяше месо и земеделска продукция, и горите се поддържаха и се създаваше и се подновяваше горският декор, просто страната е била прагматична ", напомни ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация.

 

По думите му това, което се случи през днешния ден в Народното събрание е следващата серия от цирка, който следим: " Мнозинството е ясно - ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Те желаят да печелят време, до момента в който си разпределят постовете в ръководството. Така е тъй като ние като жители сме пасивни. От избори на избори гласоподават все по-малко хора и стигаме до едни парадокси, които ще следим в идващите месеци или години на държавно управление формирано без някаква необятна легитимност от обществото ".

 

" Подходът на Борисов е лекомислен, методът по който се държат политиците в обществото също е лекомислен. Но това не може да продължава постоянно, тъй като търпението в един миг се изчерпва. В последните 3 години българинът живее все по-зле и по-зле - по-висока инфлация, по-високи цени на хранителни артикули и медикаменти, по-лошо опазване на здравето. По-високи цени на газ, на петрол и така нататък Администрацията вместо да се понижава в една икономическа рецесия, тя се усилва с всяко едно ново държавно управление. Тази администрация гледа бързо да натопи пръстите в меда. Нормалните хора, които нямат протекцията на една или друга ръководеща партия не могат да развиват безусловно нищо. Това ги принуждава да емигрират и това води до понижаване на работната мощ. Кой ще пристигна да влага в една страна, в която няма работна ръка?  

Ние от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме доста простички неща  - първо да подтикваме младите работещи фамилии. Да дадем една сигурност на младите фамилии да раждат децата си в България, да ги отглеждат в България, да получават качествено обучение в България и качествено опазване на здравето. За земеделието, цялата система на систематизиране на дотациите - държавни и европейски би трябвало да се промени. И би трябвало да се насочи към това не парите в стотици милиони да изтичат в огромните зърнари, а да отиват при производителите, които създават плодове, зеленчуци, животновъдите. 70% от питателните артикули в магазина са или непознато произвеждане или с вносни първични материали. Земята на България не се употребява пълноценно, а тя е главният запас, който имаме. Имаме въглища, които от следващата година със Зелената договорка няма да можем да използваме и от там ще скочи  цената на тока. А като скочи цената на тока, това значи удар върху стопанската система на страната. Онези хора, които имат компании и създават нещо себестойността на тяхната продукция ще нарастне и ще стане непродаваема. Въпросът е дали политиците ще намерят задоволително сили да се стегнат и да стартират да работят за обществото, а освен за личните си джобове. На хората най-сетне ще им писне и вместо да не гласоподават, ще излязат с дърветата и брадвите. Виждали сме го това и в историята на България, и в историята на други европейски страни. Защо би трябвало да се стига до катаклизми, каквито имаше и в Украйна, и във Франция, и цяла Европа земеделските производители стачкуваха ", сподели още Красимир Каракачанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР