Стотното издание на най-важния френски конкурс за красота беше помрачено

...
Стотното издание на най-важния френски конкурс за красота беше помрачено
Коментари Харесай

Антисемитизъм помрачи избора на Мис Франция

Стотното издание на най-важния френски конкурс за хубост беше помрачено от антисемитски реакции против първата подгласничка, които провокираха отвращение измежду политиците в страната, съобщи Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Амандин Пети - студентка на 23 години, беше определена за Мис Франция на гала без аудитория, само че излъчена по малкия екран в събота. Второто място завоюва Април Бенаюм - Мис Прованс, която сподели, че татко ѝ е от Израел. Това провокира антисемитски мнения в обществените мрежи.

Враждебната реакция провокира отвращение измежду френски политици. Подобни " думи на ненавист " и " антисемитизъм " се санкционират от закона и интернет платформите би трябвало да имат средства да реагират на нарежданията на управляващите, съобщи Тиери Брьотон, еврокомисар за вътрешния пазар.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен съобщи, че е " мощно шокиран " и увери, че полицията и жандармерията са мобилизирани. Делегираният министър за поданството Марлен Шиапа сподели, че ще отнесе въпроса към прокуратурата въз основата на плануваното в Наказателния кодекс.

Министърът на правораздаването Ерик Дюпон-Морети написа в Туитър, че съдът ще " отвори необятно очите " на излелите антисемитската си ненавист по време на състезанието, " който кара дамите да мечтаят ".

" Трябва да се активизираме това да спре. Не желая да предизвиквам който и да било. Франция е космополитна страна и участничките в състезанието за хубост са с друг генезис, с друга просвета, от разнообразни региони. Това е красивото на този конкурс ", сподели самата Април Бенаюм пред ежедневника " Прованс ".

Новата Мис Франция съобщи в изявление, че съгласно нея сходни думи за нейната подгласничка са " доста разочароващи " и " не на място ", както и че я поддържа.

Организаторите на церемонията, малкия екран, излъчваща състезанието, и продуцентската компания " Ендемол " също порицаха антисемитските нападки в обществените мрежи.

Френският конкурс за хубост, който е измежду първите в света, е основан през 1920 година, само че е наименуван " Мис Франция " през 1928 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР