Стотици участници в Световното скаутско джамборе в Южна Корея са

...
Стотици участници в Световното скаутско джамборе в Южна Корея са
Коментари Харесай

Стотици се разболяват от гореща вълна по време на Световното скаутско джамборе в Южна Корея

Стотици участници в Световното скаутско джамборе в Южна Корея са се разболели, защото страната се бори с продължителна гореща вълна, засегнала огромни елементи от нея.

В събитието, което стартира по-рано тази седмица, тази година се включиха 43 000 млади скаути от 158 страни. До края на първия ден, вторник, чиновниците са преброили минимум 400 пациенти, които са се нуждаели от лекуване на признаци, свързани с горещината, като главоболие, замаяност и безсилие. В сряда бяха регистрирани още 207 случая на свързани с жегата болести.

Събитието навън се организира на 8,8 кв. км възобновени прилежащи територии в южния окръг Буан, на към 180 км югозападно от Сеул. Мястото е осеяно с тенти и палатки, а естествената сянка е малко. Очаква се времето до уикенда да се колебае към 35°C с къси валежи.

Един от доброволците, който приказва при изискване за анонимност, споделя:

" Изтощена съм. Трудно е да се откри сянка, а когато си на сянка, към момента е доста горещо; тук съвсем няма вятър ".

По време на церемонията по откриването на джамборето в сряда вечерта 108 души са получили болести, свързани с горещината и безсилие, и са били откарани в болница. На събитието участваха президентът на Корея Юн Сук Йол, както и основният скаут и звезда в региона на оцеляването Беър Грилс.

Източник:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР