Стопкадри Нова ТвНовият Сливенски митрополит отправи първо послание към всички

...
Стопкадри Нова ТвНовият Сливенски митрополит отправи първо послание към всички
Коментари Харесай

Арсений с първи думи като Сливенски митрополит

Стопкадри Нова Тв

Новият Сливенски митрополит насочи първо обръщение към всички миряни, които бяха пристигнали да го приветстват, преди да влезе в храма на Сливенската епархия „ Света Троица “ в село Крушаре.



Арсений бе определен за предстоятел на Сливенската епархия със 7 от 12 гаса.

Мир вам. Сам Господ Исус Христос ни споделя: Моят мир ви давам. Воден на първо място от откровена и непоколебима религия в Бога, имам вяра, че точно с мира, любовта и единството, които са удостоверение за нашата праотечестка и православна религия, ние ще живеем в мир, в братолюбие и в единодушие, вървейки по избавителния път на нашето избавление, съобщи Арсений, представен от Нова Тв.



По-късно през днешния ден той ще бъде посрещнат и в град Сливен, а вечерта ще бъде въдворен публично и в Сливенската митрополия.

До късно вечерта ще има много процедури, които ще бъдат направени дружно с Високопреосвещентсво Сливенския митрополит, който до неотдавна бе най-младият свещеник в България.

Интересна детайлност е, че точно умрелия Сливенски митрополит е индивидът, който е ръкоположил като свещеник новия Сливенски митрополит Арсений.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР