Стопанската академия Димитър Ценов“ в Свищов не може да продължи

...
Стопанската академия Димитър Ценов“ в Свищов не може да продължи
Коментари Харесай

Стопанската академия в Свищов не може да продължи да осигурява нощувки за украинските бежанци

Стопанската академия „ Димитър Ценов “ в Свищов не може да продължи да обезпечава нощувка и изхранване за украинските бежанци, които са настанени в трети блок на студентските общежития. Помощта от 15 лв. по новата филантропична стратегия от 1 юни е незадоволителна, уточни ректорът професор Марияна Божинова.

Новите финансови условия са незадоволителни, с цел да продължим присъединяване си в програмата за украинските жители, разяснява ректорът на Стопанската академия в Свищов проф. Марияна Божинова и уточни, че тематиката е била разисквана на ректорски съвет: 

" Тези 15 лв. са неуместни, ние за 15 лв. не можем да ги изхраним, да не приказваме за тока и всички други разноски. Няма по какъв начин ". 

Евентуално алтернативата е 10 лв. единствено за нощувка, само че казусът е, че в Свищов няма работа за украинските жители, уточни още проф. Божинова. 

В трети блок на студентските общежития в Свищов са настанени близо 30 бежанци, има 300 свободни кревати. 

" Заключваме и стопираме ток и всичко от 1 юни, в случай че не получим ясна информация и сигурност по какъв метод ще ни бъдат плащани разноските ",  разяснява ректорът и напомни, че през март Стопанската академия влага над 20 000 лв. в поправки на общежитието преди да одобри първите украинци. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР