Столицата на Тайван минава изцяло на светодиодно смарт осветлениеДо края

...
Столицата на Тайван минава изцяло на светодиодно смарт осветлениеДо края
Коментари Харесай

Всички улични лампи в Тайпе стават „умни“

Столицата на Тайван минава напълно на светодиодно смарт осветяване

До края на 2021 година цялото улично осветяване на Тайпе ще стане светодиодно, с разширена функционалност

Всички 160 хиляди улични стълбове в тайванската столица Тайпе ще бъдат оборудвани с умни светодиодни лампи, заяви digitimes.com, базирайки се на отдела по осведомителни технологии в градската администрация.
още по тематиката
Светодиодни лампи се конфигурират в Тайпе още от предходната година, а в този момент локалното държавно управление утвърди проект за цялостна рационализация на уличното осветяване в столицата на Тайван.

По проект, планът би трябвало да бъде осъществен до 2021 година и всички 160 хиляди лампи в града да станат светодиодни и умни – с разширена функционалност. Те ще могат освен да се включват и изключват автоматизирано, само че също по този начин да наблюдават автомобилния и пешеходния трафик, както и да събират информация за степента на замърсяване на въздуха.

През идната година ще бъдат конфигурирани 12 600 умни лампи, като това ще коства на градския бюджет към 4,7 млн. $. Още 9 000 светодиодни лампи ще влязат в употреба през 2020 година, а всички останали лампи в границите на плана ще бъдат пуснати през 2021 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР