Гигантски космически отломки се разбиха във ферма на жител на

...
Гигантски космически отломки се разбиха във ферма на жител на
Коментари Харесай

Двуметров пришълец от космоса падна във ферма: какво установиха учените

Гигантски галактически парчета се разрушиха във плантация на гражданин на Канада в провинция Саскачеван. Учените допускат, че това може да е част от обшивката на ракета или галактически транспортен съд на SpaceX.

Парче изгорен метал с широчина 2 метра и тегло 40 кг беше намерено в равнищата от фермера Бари Савчук, който живее покрай град Итуна, Саскачеван, Канада.

Според Савчук той и синът му са взели участие в общоприетата процедура за инспекция на полето за боклуци и са се натъкнали на необикновен обект, пише Futurism. Първоначално канадците помислили, че това е обикновен боклук, само че многочислени пластове от овъглени композитни нишки ги предиздвикали да подозират, че това са галактически боклуци.
 галактически парчета, парчета на SpaceX Парче изгорен метал с широчина 2 метра и тегло 40 кг беше намерено в равнищата от фермера Бари Савчук, който живее покрай град Итуна, Саскачеван, Канада. Снимка: CBC
Савчук изясни, че в действителност не схваща това, тъй като не строи галактически кораби, а се занимава със селско стопанство. Група астрономи научиха за този случай и отидоха на мястото, с цел да проучат вероятното " извънземно " от космоса.

Те потвърдиха, че това в действителност са галактически боклуци, които най-вероятно са свързани с ракетата на SpaceX, изстреляна през февруари тази година. Астрофизикът Джонатан Макдауъл допусна, че тези парчета може да са свързани с галактическия транспортен съд Crew Dragon, който транспортира астронавти на Земята от Международната галактическа станция.

Някои елементи от ракети и галактически кораби може да се счупят и изгорят при наново влизане, само че някои могат да оцелеят при пътуването и да паднат на земята. Сега Савчук се надява да продаде находката си и да употребява част от приходите за създаване на хокейно игрище в град Итуна.

Според статистиката сходни галактически боклуци най-често падат в океана, само че от време на време могат да паднат и на сушата. Например преди 2 години в Австралия беше открита част от галактически транспортен съд SpaceX. Като се има поради високата скорост, такива парчета могат да причинят обилни вреди. Припомняме ви, че предишния месец НАСА удостовери, че парче галактически отпадък, изхвърлен от Международната галактическа станция, е паднал върху къщата на гражданин на Флорида.

Според астронома Саманта Лоулър от университета в Реджина, Канада, просто е било шанс, че такова голямо парче метал е паднало върху равнища, а не върху къща, тъй като в този случай е можело да убие някого. Лоулър означи, че защото честотата на изстрелвания и повторни влизания на ракети и галактически кораби в този момент е всекидневие, рискът от съществени вреди или гибел бързо нараства.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР