Изтеглиха вариант 15 на матурата по Български език и литература

...
Изтеглиха вариант 15 на матурата по Български език и литература
Коментари Харесай

Зрелостниците пишат по Приказка за стълбата на Смирненски

Изтеглиха вид 15 на матурата по Български език и литература за зрелостниците. Около 50 хиляди завършващи дванайсетокласници се явяват на днешния изпит. Според изявления на студенти в обществените мрежи учениците пишат есе или интерпретативно съчинение по творбата на Христо Смирненски " Приказка за стълбата ".
Тестът, чиито вид беше изтеглен рано сутринта в Министерството на образованието, се състои от 22 задания с избираем отговор, 16 със свободен и две с уголемен.
Минути преди 6 сутринта стана ясно по коя композиция от тематики ще пишат зрелостниците на първата наложителна матура. Тази година тематиките в третия съставен елемент от изпита дружно с останалите 40 въпроса могат да се комбинират по близо 6 милиона вероятни метода.
Във всички над 750 учебни заведения, в които се организира матура през днешния ден, са взети ограничения - тъй че зрелостниците да разчитат само на своите познания.
" Самите първи два модула са обикновени, би трябвало всеки да може от обща просвета да ги реши- за третия модул есе или интерпретативно е по-сложно ", счита Даниел Дончев от 96 СУ “Л. Н. Толстой ”.
На тазгодишните матури за първи път дванайсетокласниците могат да се явят наново - без да дължат такса. Оценките от днешния изпит ще са подготвени до 7 юни. Освен в очит за повишението им, наесен ще могат изпита да положат и зрелостниците, които са били заболели на първата дата за матурата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР