Сериозен шум се вдигна около скандал в Хебър, довел до

...
Сериозен шум се вдигна около скандал в Хебър, довел до
Коментари Харесай

Имало ли е бой в Хебър? Капитанът на гробарите разкри какво се е случило

Сериозен звук се подвигна към скандал в " Хебър ", довел до изваждане на главните футболисти на отбора Георги Вълчев и Стефан Цонков. Двамата бяха забъркани в пердах със своя съотборник Йохан Н " зи по време на подготовка. Официална позиция от клуба по този начин и не излезе в навечерието и след мача с " Ботев " (Вр), изгубен с 0:1. Пред " Труд News " капитанът Георги Вълчев наруши мълчанието, с цел да опише своята версия и да отхвърли всички изказвания за физическа разпра със свои съотборници.

Жоро, здравей, дни след абсурда, в който беше забъркан, каква е обстановката към теб?

- В момента съм в Пазарджик. Продължавам да упражнявам, само че с втория тим. За момента няма смяна в статута ми.

Какво се случи на въпросната подготовка?

- Не знам от кое място се появи цялата тази история и за какво беше намесено моето име. Бой не е имало. Това беше игрова обстановка, изцяло естествена за контактен спорт, какъвто е футболът. Стефан Цонков влезе по-остро на Н " зи, след коeто той реагира по-бурно. Треньорите видяха, че се поражда напрежение и се затичаха, до момента в който аз пробвах да ги разтърва. Н " зи даже беше по-агресивният от двамата. Имаше пререкания, само че под формата на реплики, поради което бяхме отстранени от тренировката аз, Н " зи, Сеско и Цонков. В съблекалнята бяхме четиримата, даже обсъдихме обстановката, само че нищо повече.
 Любослав Пенев в профил двама футболисти на Хебър след пердах на подготовка
Любослав Пенев в профил двама футболисти на Хебър след пердах на подготовка

Това са капитанът Георги Вълчев и бранителя Стефан Цонков

А по кое време разбра, че глобата важи единствено за теб и Цонков?

- На идващия ден бяхме извикани на стадиона и треньорът ни сподели, че сме отстранени. Иначе връзките ни с Н " зи и Сеско са естествени, виждахме се по-късно веднъж-два пъти в града и не е имало напрежение. Затова и споделям, че всичко това е неистина.

А по какъв начин си обясняваш цялата тази история?

- Нямам съответно пояснение. Треньорът сподели, че е отчаян от реакцията ни и не сме работили вярно, съответно аз и Цонков. А в цялата обстановка не мисля, че двамата с него сме създали нещо неправилно. Дори противоположното, аз ги разтървавах, с цел да не се стигне до така наречен в кавички пердах. Защото е в случай че имало подобен, най-малкото някой би трябвало да има най-малко една драскотина. Затова и историята в медиите е безспорна неистина. Надявах се някой да излезе и да приказва, само че това не се случи, по тази причина желая в този момент да се защитя. Лепва ми се черно леке, изкарват ме хулиган. Нито съм удрял някой, нито съм посягал. Целият тим беше на стадиона и е очевидец на случката. Напълно почтен съм, а ми се лепва огромно леке. Напълно открит съм в опита си да бъда свестен. Наясно съм, че новината за пердах е по-апетитна за медиите, само че истината е напълно друга. В кариерата си в никакъв случай не съм бил замесван в сходни кавги, държал съм на дисциплината и правилника в клуба.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР