Столичният ЦСКА успя да се промъкне напред към третия кръг

...
Столичният ЦСКА успя да се промъкне напред към третия кръг
Коментари Харесай

С кански мъки ЦСКА успя да отстрани Лиепая

Столичният ЦСКА съумя да се промъкне напред към третия кръг за Лигата на конференциите. Това се случи, откакто носителят на Купата на България надви след дузпи над Лиепая като посетител. Продължаването напред за „ червените” е единственото позитивно нещо в днешния мач, откакто отборът игра доста едва при визитата си на Лиепая, само че рулетката на дузпите оказа помощ на тима.

Българският отбор бе по-солидният при осъществяването на наказателните удари, като играчите на латвийците направиха три пропуща при наказателните удари, което спомогна на българския тим да продължи към третия рунд. Там тимът, воден от Стойчо Младенов, чака спечелилия от двойката сред хърватския Осиек и полския Погон Шчечин.

ЦСКА стартира по-дейно в играта, а " алените " най-вече нападнаха по десния фланг, където Йоан Баи и Иван Турицов опитваха да пробият латвийската защита. В първите пет минути обаче до рискове пред двете порти не се стигна. В седмата Ткачук опита да центрира топката в полето на ЦСКА от фаул, само че Вальо Антов с глава почисти в корнер.

В 14-ата минута след рикошет топката се озова пред дъгата на десния крайник на Жорди Кайседо, само че ударът на еквадорския национал бе извънредно неакуратен и играта се възобнови с навън. Пет по-късно Греъм Кери опита остро центриране отляво, откакто Кайседо се върна обратно, с цел да изнесе топката, само че защитник на Лиепая постави крайник на пътя на топката преди тя да се озове в Йоан Баи.

26-ата минута видя най-хубавото състояние в мача. Миросавлиев бе изведен в наказателното поле на " алените " и се измъкна от опеката на Матей, с цел да последва удар с десния крайник по земя, само че топката мина настрана от лявата греда на Густаво Бусато. В 34-ата минута българският отбор направи положително нахлуване, откакто раздвижи топката по двата фланга. Първо удар на Мазику с десния крайник бе блокиран, след което топката отиде във Вилдсхут, чийто удар отлетя високо над напречната греда на Лиепая. Седем преди края на първата част Ткачук центрира отляво в наказателното поле на ЦСКА за Миросавлиев, който стреля с галва от сложна позиция, с цел да прати топката навън.

Последва доста добра офанзива за носителя на купата на България. Йоан Баи финтира с лекост Додо в наказателното поле на Лиепая и подаде за Кайседо. Еквадорецът стреля с глава, само че Звиедрис с една ръка прати топката в ъглов удар. В 41-ата минута ЦСКА стигна до трагичен пропуск. Яник Вилдсхут получи топката вляво на наказателното поле на домакините. Нидерландецът можеше да стреля, само че върна леко обратно за Кайседо, който бе в по-добра позиция. Еквадорецът залъга защитник на " белите " и шутира мощно, само че от линията на вратата бранител на Лиепая самопожертвователно почисти и предотврати сигурен гол за ЦСКА.

Първите минути на втората част не развълнуваха никого в игрови проект, а след час игра защитник на Лиепая блокира удар на Вилдсхут от разстояние. Три по-късно Сейдина Кейта обстрелва вратата на българския отбор, само че прекомерно неопределено. Четвърт час преди края Кери центрира от ъглов удар, само че Звиедрис боксира напред. Топката отиде в Йоан Баи, а французинът насочи мощен изстрел с десния крайник, с цел да продължи играта от навън. В 81-ата Бусато направи избавяне след удар на Хоган Укпа от приблизително разстояние.

" Червените " оцеляха четири минути преди края на постоянното време. Нападателят Додо мина през Турицов и Антов отляво и напредна към вратата на ЦСКА. Бразилецът насочи изстрел по земя, а Юрген Матей закачи с шпагат топката, с цел да ѝ отклони пътя в ъглов удар. Минута преди края Крис Карклинс се строполи в наказателното поле на ЦСКА, само че вместо дузпа той получи жълт картон за симулация.

В добавеното време преди Йоан Баи се откри пространство отляво и проби в наказателното поле, само че френският футболист на ЦСКА се хлъзна с топката и нападението на " алените " завърши. Миг по-късно Кери стреля с левия крайник от дъгата, само че бранител на Лиепая блокира с тяло.

Първото продължение в крайморския латвийски град не видя нищо, с изключение на един опит за пробив в наказателното поле на Георги Йомов през четирима бранители на домакините, което, разумно, приключи с крах. В 111-ата минута пък Георги Йомов бе изведен вдясно и центрира за Кайседо, само че Звиедрис излезе и мазета топката. Миг по-късно " алените " имаха искания за дузпа, само че румънският рефер не остана удивен от тях и играта продължи.

След това пристигна ред на дузпите, които в последна сметка взеха решение мача в интерес на ЦСКА.

ДУЗПИ:

0:1 Греъм Кери означи с удар в левия ъгъл на Звиедрис.

1:1 Марко Шимич прати Бусато в другия ъгъл и изравни резултата.

1:2 Жорди Кайседо шутира доста мощно в долния десен ъгъл на Звиедрис и вкара.

1:2 Бусато избави удара на Ткачук.

1:2 Резервата Ахмедов изпрати топката високо над напречната греда на Лиепая.

1:2 Бусато хвана втора дузпа на Лиепая, този път на Шабала.

1:3 за ЦСКА! Жеферсон означи.

1:3 Нов и пропуща на Лиепая и с това ЦСКА продължи напред в шампионата.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР