Столичният Левски ще счупи тавана си на заплатите с привличането

...
Столичният Левски ще счупи тавана си на заплатите с привличането
Коментари Харесай

Спас Русев ще доплаща заплатата на Обертан, ако Левски го привлече

Столичният Левски ще счупи тавана си на заплатите с привличането на френската звезда Габриел Обертан. В момента горната граница на месечните хонорари на футболистите е 10 хиляди лв.. Ако пристигна на " Герена " Габриел ще взима 7500 евро (малко под 15 000 лева) - с 50 % над настоящия най-много, оповестява ежедневникът " Тема спорт ".

Заплатата на 31-годишния французин в действителност ще бъде още по-голяма, само че останалата част ще бъде покривана от някогашния притежател на клуба Спас Русев. Той ще дава на Обертан съвсем толкоз, в случай че не и повече, колкото и синият клуб. Бизнесменът към този момент призна, че работи по привличането на някогашния футболист на Манчестър Юнайтед на " Виваком Арена - Георги Аспарухов ".

Такава е практиката и с треньора Славиша Стоянович, който се води и състезателен шеф. Сърбинът със словенски паспорт взима 10 хиляди евро, както и пари от Спас Русев над тази сума. Бизнесменът бе моторът и за завръщането на експерта при сините. А в този момент прави всичко по силите си Габриел Обертан да стартира втория си престой на в " синия " клуб. Първият започва в края на месец юли 2017 година - при домакинската турнирна победа с 2:0 над Витоша (Бистрица). До края на декември 2018 година Габриел изигра общо 59 мача за Левски във всички шампионати, в които означи 5 гола. През януари 2019 година той бе продаден на турския Ерзурум ББ, чийто екип носи и досега.

В оня интервал се осъществяваше промяна на властта в Левски - от Спас Русев тя мина в ръцете на Васил Божков. За сезон и половина в Ерзурумспор, Обертан взе участие в 24 турнирни мача в турския хайлайф, в които вкара 3 гола. Освен това има и 30 срещи за състезание във втория ешелон, в които се е разписал 3 пъти.

С привличането на Обертан Левски ще желае да даде знак и на други чужденци, че към този момент е постоянен клуб, който е окуражен да се изкачи съществено в класирането.

Снощи Обертан направи доста мощен мач за своя Ерзурум ББ, като вкара гол, получи жълт картон и беше сменен от Петрос Бумал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР