Столичната регионална здравна инспекция отправи спешен призив за набиране на

...
Столичната регионална здравна инспекция отправи спешен призив за набиране на
Коментари Харесай

РЗИ-София със спешен призив за доброволци

Столичната районна здравна ревизия насочи незабавен апел за набиране на доброволци. Oт организацията признават, че поради пандемията, работата се е удвоила, само че броя на екипите остава съвсем неизменен. Сериозен кадрови проблем регистрират и в други градове на страната. На фона на всичко това - здравните управляващи обявиха, че внезапно завишават инспекциите за съблюдаване на ограниченията. А точно, с цел да съумеят да се оправят, инспекторите ще разчитат на доброволците, описват от Нова телевизия.

След 24-часово дежурство като диспечер в логистична компания, Богомила идва в централата на Столичната здравна ревизия. Прави го непринудено. А в сряда, ще изкара на бюро най-малко 8 часа. Именно тя е лицето зад един от гласовете, които болните с Ковид чуват по телефона, когато им се обадят за карантината.

„ Осъзнавам, за разлика от доста хора, в действителност обстановката, какъв брой всичко е същинско и какъв брой е навлязъл вирусът. Затова се пробвам да оказа помощ, каквито и въпроси да ми дадат. Чувствам се пълноценна, че съм тук, съзнавам, че в действителност помагам”, безапелационна е Богомила Михайлова, доброволец в СРЗИ

От инспекцията пък признават – признателни са на всеки, притекъл се на помощ. През декември доброволците са 28. А апелът им от вторник за още - към този момент е чут:

„ За 1 ден има 20 нови кандидатури”, твърди Ангел Иванов, СРЗИ.

Ако всички те останат като доброволци, от РЗИ са безапелационни, че екипите на терен ще могат да се усилят. И признават – сега, това се случва мъчно и по график. Въпреки нараствания размер на работа, инспекторите са съумели да създадат над 400 инспекции през декември. Именно като разчитат на доброволците като Богомила. Причината – до момента в който те са на терен, дневно тя съумява да прозвъни на най-малко 30 карантинирани и да впише данните им в системата.

„ След като направя изследването по телефона, вкарвам данните в системата…така се записват данните и да може персоналния доктор да има достъп, с цел да нямат хората проблеми с болничния”, показва Богомила.

Подобна е обстановката и в другите градове на страната. А във Велико Търново с изключение на от доброволци, изпитват сериозен дефицит и на висококвалифицирани фрагменти.:

„ Засега се оправяме, само че към този момент втора година ни е извънредно трудно”, твърди доктор Евгения Недева, шеф на РЗИ-Велико Търново.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР