Стокообменът между България и Япония е $163 млн. Това е

...
Стокообменът между България и Япония е $163 млн. Това е
Коментари Харесай

Стокообменът между България и Япония е $163 млн.

Стокообменът сред България и Япония е $163 млн . Това е извънредно незадоволително съгласно капацитета, който имат двете страни, съобщи вицепремиерът Томислав Дончев при формалното разкриване на Българо-японски бизнес конгрес в столичен хотел.

На форума са поканени над 30 японски компании от разнообразни стопански браншове, членове на Японската организация за външна търговия (ДЖЕТРО).

Организаторите се надяват представителите на японските компании да проучат опциите за бизнес и вложения в България , да посетят индустриални бази в София и Пловдив, които са образец за сполучлив бизнес в страната

Между България и Япония има натоварен културен размер и разговор , сподели Дончев, който подчертава, че връзките сред двете страни датират от десетилетия.

" Ние в България знаем, че има неща, които порастват по-бавно и се основават по-трудно . Създават се топли прочувствени връзки сред хората, което е добре, само че е и извънредно незадоволително ", означи Дончев и добави, че е значимо да помислим по какъв начин да надградим всичко това и по какъв начин да реализираме повече.

По думите му, България е страна, известна със своята селскостопанска политика, розово масло, кисело мляко, вино и сирене, годишна продукция и просвета. " Всичко това е доста дребна част от България и вашата аудиенция през днешния ден е късмет да научите повече, да разберете повече за останалата част от страната ни ", уточни вицепремиерът Дончев.

Той изрази възхищението си, че желае да види повече японски вложения в България . След рестарта на страната преди три десетилетия, ние успяхме да възстановим клоновете на българската промишленост . България създава от ден на ден и повече, само че и изнася от ден на ден и повече, означи още Дончев.

По време на форума з аместник-министърът на стопанската система Александър Манолов и японският дипломат в България Н. Пр. Масато Ватанабе подписаха взаимен документ, с който да се сътвори нова платформа за делово съдействие сред двете страни.

След подписването на контракта вицепремиерът, разяснява, че същинският бизнес се прави сред фирмите . Това, което се случва през днешния ден е най-важната стъпка, съгласно Дончев. Самият брой и тип на фирмите е обект на авансово координиране и те към този момент имат интерес към България.

Вицепремиерът означи, че профилът на съдействие сред двете страни е доста необятен и обгръща хранително-вкусовата индустрия , осведомителни технологии и други. Той чака нови вложения.

Вицепремиерът съобщи изрично, че в случай че от тук нататък е належащо в допълнение подпомагане на държавното управление, то ще бъде обезпечено .

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев съобщи, че това събитие през днешния ден цели да насърчи стокообмена межди български и японски компании. Манолев чака, че с подписването на контракта сред двете страни, ще се разкрият доста благоприятни условия за възстановяване на бизнес климата в страната , поощряване на планове, образуване на бизнес задачи и представяне на България пред другите страни.

На въпрос какво може да предложи нашата страна на Япония и назад, Манолев означи, че България се стреми да предложи артикули с висока добавена стойност . Секторите, които създават артикули с висока добавена стойност, са автомобилния бранш, осведомителните технологии, машиностроене и други.

Зам.-министър Манолев добави, че съответният интерес на японските компании са във връзка с индустриалните зони в България . Според него доста по-важно е да се покажат преимуществата на България и всичко това, което предлага във връзка с извънредно удобна данъчна система, квалифицирани фрагменти.

Манолев регистрира, че п рез първите три месеца на 2018 година имаме 48% растеж в съпоставяне със същия интервал на предходната година . Идеята е с новия формат от тук нататък да засилим съдействието сред двете страни.

Българо-японският бизнес конгрес е продължение на постигнатите договорености за задълбочаване на икономическото съдействие сред двете страни по време на формалното посещаване на министър-председателя на Япония Шиндзо Абе в България през януари 2018 година и доказани по време на визитата на вицепремиера Дончев в Япония през февруари 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР