Статистически повечето автомобили достигат края на жизнения си цикъл, без

...
Статистически повечето автомобили достигат края на жизнения си цикъл, без
Коментари Харесай

Лошите навици, които унищожават колата

Статистически множеството коли доближават края на виталния си цикъл, без да са взели участие в злополука. Идва обаче един миг, в който те би трябвало да бъдат изведени от приложимост, тъй като цената на ремонта ще надвиши цената им. Тази развръзка въпреки всичко може да бъде отсрочена, в случай че притежателят предприеме някои дребни, само че основни дейности, които ще поддържат колата му в положително положение по-дълго време, написа " Аутомедиа ".

Шофиране при светещ знак за маслото

Има някои предупредителни светлини, които можете умерено да игнорирате, само че алената лампа за равнището на маслото не е една от тях. Ако тя светне по време на придвижване, спрете допустимо най-скоро и проверете. При нужда долейте. Факт е, че може да има и недостатък в сензор или лампа, само че това е доста малко евентуално, тъй че не трябва да рискувате.

Изчерпване на горивото

Изчерпването на бензина или дизела може да аргументи съществени проблеми. В резервоара се натрупват отлагания, които при рестартиране след зареждане ще попаднат в системата за подаване на гориво. В най-хубавия случай ще би трябвало да промените горивния филтър, а в най-лошия - да посетите сервиз за ремонт. Разумно е да се долива гориво, когато резервоарът остане на към 1/4 цялостен.

Непрекъснато покриване на колата

Няма нищо неприятно понякога да държите колата си покрита, само че не го превръщайте в табиет. Под покривалото нормално се събира влага и това е като да държите автомобила си непрестанно във мокър гараж. Ако колата е по-стара, слагането в сходна среда може да има съществени последици за главните елементи.

 

Пренебрегване на ръждата

Няма значение дали карате Subaru или Porsche - рано или късно всички коли ръждясват. Обработете или отстранете петната от наслойка допустимо най-бързо. Не подценявайте даже най-малките места, на които стартира да се появява този проблем, тъй като той скоро ще се популяризира и ремонтът ще ви коства доста по-скъпо.

Зареждане на дизел вместо бензин или противоположното

Автомобилите стават все по-високо софтуерни, само че няма нито един модел, който да работи както с бензин, по този начин и с дизел. При никакви условия не смесвайте двата типа гориво, защото в противоположен случай сметката за ремонт е голяма. Ако въпреки всичко извършите тази неточност и се усетите, не стартирайте мотора. Дори завъртането на стартера за секунди ще изпрати неверното гориво към мотора и следствията ще бъдат съществени.

 

Игнориране на поддръжката

Всеки автомобил се нуждае от постоянна поддръжка, само че интервалите за нея варират според от модела. Те елементарно могат да бъдат тествани в интернет и по този начин ще разберете по кое време би трябвало да промените маслото, другите ремъци и спирачната течност. И което е по-важно - би трябвало да го извършите в точния момент. Правилната и постоянна поддръжка освен ще усили живота на колата ви, само че ще ви помогне и при бъдеща препродажба.

Игнориране на течовете

Не забравяйте да погледнете под колата си, с цел да се уверите, че тя не " маркира " територията си с една или повече работни течности. Ако забележите теч, разберете какво изтича и от кое място, след което го оправете допустимо най-бързо. Най-често текат масло и охлаждаща течност, а най-опасно е приключване на спирачната.

Крак на съединителя

Ако колата ви е с ръчна скоростна кутия, отличен метод да стигнете до бърза промяна на съединителя е, като държите крайници си върху педала и го натискате. Всъщност дръжте крайници си надалеч от педала на съединителя, когато не сменяте предавките, тъй като даже най-малкият напън го изключва.

Използване на неверно масло

Прочетете управлението за употреба на автомобила, преди да добавите масло към мотора. Въпреки че марката, която купувате, няма огромно значение, уверете се, че маслото, което наливате, има верния вискозитет - като 10W40 да вземем за пример. Използването на неверно масло износва мотора прибързано. И имайте поради, че видът масло, от което се нуждаете, може да варира според от температурата, при която шофирате. Ако колата ви има потребност от синтетично масло, използвайте го.

Сипване единствено на вода в охладителната система

Никога не пълнете охладителната система на вашия автомобил единствено с вода. Тя замръзва през зимата и предизвиква наслойка през цялата година. Използвайте вида охлаждаща течност, предложен от производителя на вашия автомобил, и го смесете с вярното количество вода (ако е необходимо). Тази информация също е посочена в управлението на притежателя, а в случай че я няма, проверете в интернет или се обадете на дилър на марката.

Шофиране с прегрял мотор

Ако моторът стартира да прегрява, спрете допустимо най-скоро. В множеството случаи ще разберете за това по показанията на уреда на таблото. Възможно е също по този начин автомобилът ви да има предупредителна светлина. Дори нищо да не наподобява неправилно, спрете, в случай че усетите миризма на изгоряло или видите пушек, излизащ от двигателния отсек.

Не вярвайте на мита, че при загрял мотор би трябвало да се усили скоростта, с цел да може той да се охлади. Или пък, че включването на нагревателя ще държи температурата под надзор. Тези способи от време на време работят, само че най-хубавото деяние в тази ситуация е да спрете, да идентифицирате казуса и да го отстраните.

 

Включване на заден ход при придвижване напред

Никога не превключвайте на заден ход, в случай че не сте спрели изцяло. Това може да аргументи скъпи повреди на скоростната кутия. При автоматика сходно деяние не е чак толкоз притеснително, изключително при нов автомобил. Ако колата обаче е с ръчни скорости, следствията може да бъдат съществени.

Твърде доста модификации

Пазарът е цялостен с елементи, които можете да купите и за модифицирате автомобила си, само че е доста значимо да знаете къде е границата. Поставянето на усъвършенствана аудиосистема може да не е проблем и даже ще усили цената на колата при препродажба, само че непрекъснатите промени ще създадат тъкмо противоположното.

Монтаж на евтини елементи

Спестяването на пари, посредством слагане на евтини аварийни елементи, е примамливо, изключително в случай че колата ви е към края на живота си. Но не е целесъобразно. В най-хубавия случай детайлите, взети на преференциална цена, в един миг ще скапват работата на висококачествените устройства, направени от производители на коли или техни снабдители. А в най-лошия случай - ще трансфорат колата ви в заплаха освен за вас, само че и за другите на пътя.

Липса на здрав разсъдък

Независимо от това дали шофирате за наслаждение или от нужда, не забравяйте, че колата в последна сметка е машина, която би трябвало да се ръководи с внимание и здрав разсъдък. Ако не сте сигурни дали вашият Ford Focus може да премине през бездънен коловоз в черен път, не го опитвайте. Колкото и да се изкушавате да се извършите на водач от Формула 1 или на воин от " Бързи и гневни ", не забравяйте, че на пътя има и други участници в придвижването, в това число и такива на две колела. Шофирането, както и доста други неща в живота, изисква отговорност и спрямо останалите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР