Стартира основният ремонт с ново обзавеждане на детска градина №1

...
Стартира основният ремонт с ново обзавеждане на детска градина №1
Коментари Харесай

Започва ремонт на детска градина Снежанка в Лом

Стартира главният ремонт с ново обзавеждане на детска градина №1 „ Снежанка” в Лом. На гала пред деца, родители, учители, изпълнителите на обекта и посетители, кметът Пенка Пенкова лисна менче с вода за триумф на плана, който се финансира с 1 039 030 лева по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Сградата на ДГ №1 „ Снежанка “, която е издигната през 1947 година, ще бъде санирана и главно ремонтирана, планувани са и енергоспестяващи ограничения посредством построяването на нова отоплителна система и слънчеви колектори за топла вода. Ще бъде закупено и ново обзавеждане за детските и служебните пространства, планувано е и построяването на детски и спортни площадки и озеленяване на двора.
„ Нашата фантазия се сбъдва и детска градина „ Снежанка “ ще се трансформира в един комфортен, ярък, топъл и съврменен дом за нашите деца! “ – сподели Пенкова, която дружно с директорката Цецка Евтимова, изпълнителите на строително-ремонтните действия, строителния и авторския контрол, и специалисти от Община Лом, показаха плана пред родителите и екипа на детската градина.
С ремонта и обзавеждането на ДГ №1 „ Снежанка “ стартира осъществяването на плана „ Модернизирана просветителна инфраструктура в град Лом “, който е на стойност 11 795 862 лева и се финансира по Оперативната стратегия “Региони в растеж” 2014 - 2020 година Безвъзмездната финансова помощ, която Община Лом получава за осъществяване, е в размер на 11 695 862 лева, а личният принос е 100 000 лева Срокът за осъществяване на плана е 30 месеца.
Освен ДГ №1 "Снежанка ", главно ще бъдат ремонтирани и оборудвани и 5 учлища и още една детска градина и детска ясла. За главен вътрешен ремонт и съоръжение на ПГ “Найден Геров” са избрани до 1 799 987 лева Малко над 1 милион лв. пък ще коства ремонтът на дребната постройка на СУ “Димитър Маринов”. За I ОУ “Никола Първанов” са планувани до 2 857 938 лева, а за II ОУ “Константин Фотинов” са планувани до 1 195 857 лева До 2 665 700 лева пък са избрани за санирането и оборудването на СУ “Отец Паисий”. Санирането и обзавеждането на ДГ №7 “Калинка”и Детска ясла №1 е на стойност 1 129 938 лева Ремонтните действия в образователните здания включват саниране, реорганизация и възобновяване на образователни корпуси, класни стаи, спортни уреди и дворовете на учебни заведения и детски градини. Проектът включва и доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане на класните стаи, учебните лаборатори и библиотеки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР