Центърът на Враца ще представя България в престижния конкурс RegioStars,

...
Центърът на Враца ще представя България в престижния конкурс RegioStars,
Коментари Харесай

Смазваща победа! Центърът на Враца ще представя България в конкурс на ЕС

Центърът на Враца ще показва България в влиятелния конкурс RegioStars, проведен от Европейския съюз. В него се състезават планове, финансирани от Европейски Съюз, които демонстрират въздействието на европейската районна политика.
Изборът на Враца да се състезава за наградата стана след гласоподаване във фейсбук. Градът ни се конкурираше с културен център " Жул Паскин " във Видин, музей „ Възраждане и учредително заседание " във Велико Търново, Професионалната гимназия по каменообработване в село Кунино, Професионална агротехническа гимназия „ Н. Й. Вапцаров “ в Бяла Слатина, Медицинския лицей във Враца, „ Светът на траките “, Община Казанлък и концертната зала в Добрич.



След края на вота, Враца победи със мазваща преднина - 876 гласа, спрямо едвам 283 за втория - видинската синагога. 
Сега финалистите от гласуването ще се борят с други планове от Европейския съюз.
Победителите в състезанието ще бъдат оповестени на специфична гала, която ще се организира в границите на Седмицата на районите в Брюксел от 7 до 10 октомври 2024 година
Победителите и носителят на премията на публиката ще завоюват опцията да разпространяват дейностите по наградените планове в своя район посредством информационна акция, която ще се организира в съдействие с Групово дело „ Регионална и градска политика “ на Европейската комисия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР