Модерен жилищен комплекс ще се строи в живописна местност във

...
Модерен жилищен комплекс ще се строи в живописна местност във
Коментари Харесай

Ти да видиш! Модерен жилищен комплекс никне в живописна местност във Враца

Модерен жилищен комплекс ще се строи в живописна околност във Враца, научи организация BulNews. 
Става въпрос за някогашния „ Винпром “, който се намира в ж.к. „ Подбалканска “. Инвеститор желае да построи там съвременен затворен жилищен комплекс с 60 къщички. 
Заявлението в общината е подадено от Красимира Иванова и Стоян Мичев, посредством пълномощника си Пенка Николова Престойска, която е притежател на парцела. Иска се допускане на изработването на план за отчасти изменение на обстоен организационен проект за трансформиране територията на някогашен „ Винпром “ Враца и отделяне на 60 урегулирани позмелени парцела с преобладаващо предопределение „ за нискоетажно жилищно застрояване “.
„ Анализ на съществуващото състояние демонстрира, че гореописаните поземлени парцели не оферират оптимално систематизиране на територията, което от своя страна не разрешава съответно стабилно развиване. Местоположението на по този начин основаните парцели за жилищно строителство, ситуирани в подножието на врачанския Балкан, би затруднило бъдещо планиране на жилищни здания, отговарящи на условията за ослънчаване. От друга страна, проектираните улици не дават оптимална ширина на пътното платно и тротоарна повърхност, а се явяват прекомерно тесни за обслужването на подобен брой жилищни парцели.
Поради това е належащо да се създаде обстоен организационен проект, който да трансформира съществуващото състояние, както следва да се обособят нови урегулирани позмелени парцел, отговарящи на условията на Закона за устройство на територията “, се споделя в докладна до общинския съвет, импортирана от кмета Калин Каменов. 

*Снимката е илюстративна. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР