Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова

...
Старши треньорът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова
Коментари Харесай

Весела Димитрова обеща много пот от гимнастичките

Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри, че лагерът на отбора в Мураяма, Япония, е бил извънредно потребен. Преди Световното състезание през септември месец, тимът ще взе участие на два шампионата от Чалъндж сериите – в Минск и Казан.

Ансамбълът беше определен за тим на България за юни, а Весела Димитрова за треньор на месеца. Анкетата се организира от Пресклуб България.

Весела Димитрова разкри, че към този момент се шият новите трика за ансамбъла за шампионата на планетата, само че не пожела да разкрие повече детайлности за тяхната визия.

„ Представянето ни на Европейските игри беше положително, можем и по-добре, нека да го покажем на Световното състезание, имахме доста потребен лагер в Япония. Публиката доста ги харесва там, доста бяха поласкани, че използваме японска музика за едно от съчетанията ”, показа Весела Димитрова.

Композицията с 5 точки е сложена през сегашния сезон по музика от анимационния японски филм „ Наруто ”.

„ Направихме промени в съчетанието с пет топки, работим го, малко е тежичко, има добавени нови детайли. Престоят ни в този момент две Чалъндж купи в Минск и в Казан, по-късно Световното състезание. Работим доста съществено. Мисля, че девойките израстват с всяка една подготовка и са наясно какво би трябвало да създадат. Новите трика към този момент са съвсем подготвени, ще ги видите на Световното състезание. Ще бъдат красиви. Това е, което мога да кажа ”, разяснява наставникът.

„ Сигурна съм, че на Световното състезание всичко ще е наред от позиция на съдийството, единствено се надявам девойките да играят без неточност. Конкуренцията е меко казано жестока, единствено три тима имаме квоти за Олимпиадата – ние, Русия и Италия. Всички останали ще се борят за квоти и по тази причина борбата на шампионата в Баку ще е доста тежка ”, добави още Весела Димитрова.

На въпрос за формата на девойките, капитанът Симона Дякова разяснява: „ Колкото до храненето, ние имаме специфичен кетъринг, всички сме много суетни, сами направляваме килограмите си, гледаме да изглеждаме добре на килима. Имаме специфичен диетолог, който дефинира менюто. Д-р Мариела Сиракова изготвя менюто. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР