Старши треньорът на Левски Елин Топузаков говори след поражението от

...
Старши треньорът на Левски Елин Топузаков говори след поражението от
Коментари Харесай

Топузаков: Най-важният мач предстои

Старши треньорът на Левски Елин Топузаков приказва след провалянето от ЦСКА с 0:2 в дуел от последния 35-и кръг в efbet Лига.

„ Не съм очаквал подобен срив в защитата. Головете, които допуснахме бяха меко казано леки. Днес играта не ни се получи – имаше доста механически брак. Лош и несполучлив мач за Левски. Просто бяхме подготвени за тази скица на ЦСКА, само че не влязохме добре в единоборствата и не показахме, че можем да се надиграваме с съперника. Битката я изгубихме, откакто допуснахме първия гол “, съобщи Елин Топузаков. 

„ Всеки един футболист на Левски би трябвало да бъде подготвен да играе напрегнат. Прекалено доста през последните дни главите на футболистите не бяха чисти. Не си взехме поука и отстъпихме при единоборствата и притежанието на топката. Не развивахме добре офанзивите си и изгубихме нашата убеденост “, сподели още той.

„ За мен не пуснах всичко най-хубаво през днешния ден. Оставих Филип Кръстев на пейката, Роналдо има проблем. Изпитахме компликации на десния фланг. Не желая да върша разбори за остарели неща. Не може в 7 дни да изиграем три мача на най-високо равнище и по тази причина направих ротация. За нас най-важният мач е баражът, тъй като Левски би трябвало да играе в евротурнирите “, разяснява наставникът на „ сините “.

„ В седмица с три значими мача няма по какъв начин да не създадем ротация – не сме европейски гранд с дълбочина в състава. Моето решение и отговорност. Не виждам кои юноши са играли, тъй като единствено Дейвид Михалев беше подобен. Марин Петков и Пламен Андреев са мъжки национали, а не младежки такива “, съобщи Елин Топузаков.

„ Не мога да знам какво да чакам за датата на баража, всичко може да стане. Ние направихме всевъзможни промени съгласно това, тъй като идващият мач е след 72 часа. Най-важно ще бъде да се оправим психически. Мачът, който ще осмисли сезона на Левски следва “, сподели старши треньорът на отбора.

„ Мисля, че Хосе Кордоба е надалеч от това да вземе присъединяване в баража. Имахме и предишни мачове, в които сме играли даже без Филип Кръстев и Анди Краев. За мен няма задоволство, че Лудогорец е станал първенец. Аз не мога да приема загуба от ЦСКА, това за мен е тежък удар и го претърпявам мъчно. Трябва да си осъществим целта-минимум, която е да приключим в Европа. Левски постоянно би трябвало постоянно да бъде на най-високо място, а то е първото, дотогава няма по какъв начин да бъда благополучен “, приключи Елин Топузаков.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР