Срещу редакцията на руския вестник Новая газета в центъра на

...
Срещу редакцията на руския вестник Новая газета в центъра на
Коментари Харесай

Редакцията на руския вестник "Новая газета" стана обект на химическа атака

Срещу редакцията на съветския вестник " Новая газета " в центъра на Москва е осъществено нахлуване с незнайно химическо вещество. Това заяви основният редактор на изданието Дмитрий Муратов.

На мястото на случая дойдоха служители на реда, чиновници на Министерството на изключителните обстановки и на Федералната работа за сигурност.

Неизвестна химическа субстанция е разпръсната пред входа на постройката, където се обитава редакцията на „ Новая газета “.

Дмитрий Муратов не изрече съмнение кой може да стои зад офанзивата, само че напомни, че по-рано през днешния ден три неправителствени организации желаеха от съветските управляващи да проверяват няколко бойци от частната военна компания „ Вагнер “ за убийството на сирийски жител в Сирия през 2017 година

В настояването си правозащитниците се базират на изявления в „ Новая газета “.

Не за първи път изданието е обект на сходни офанзиви. През 2017 година незнайни подпалиха автомобила и нападнаха с химическо вещество дома на журналистката Юлия Латинина.

През 2018-а пред редакцията беше подложен погребален венец с закани към журналиста Денис Коротков, който проверява активността на „ Вагнер “.

Няколко дни по-късно на същото място беше открита отрязана овнешка глава, както и заплашително обръщение към цялата редакция.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР