Срещу бившия премиер Бойко Борисов, неговия PR Севделина Арнаудова и

...
Срещу бившия премиер Бойко Борисов, неговия PR Севделина Арнаудова и
Коментари Харесай

Срещу Борисов е образувано досъдебно производство за изнудване

Срещу някогашния министър председател Бойко Борисов, неговия PR Севделина Арнаудова и някогашния финансов министър Владислав Горанов е формирано досъдебно произвеждане за изнудване, осъществено в интервала 2015 - 2019 година. Това оповестиха от прокуратурата, представени от Българското национално радио.

24-часовото задържане на Бойко Борисов завършва довечера в 21:40 часа, това на Владислав Горанов - към среднощ на Владислав Горанов, а в 2:00 ч. през нощта - на Арнаудова.

Все още не е ясно дали прокуратурата ще изиска удължение на периода на задържането им.

Не се оповестява кое е изнудваното лице само че вицепремиерът Асен Василев разгласи, че става въпрос намиращият се в Дубай Васил Божков. От държавното обвиняване цитират факса от Министерство на вътрешните работи, че първото деяние по следствието е бил разпит на очевидец. Както заяви по-рано през днешния ден министър председателят Кирил Петков, това е бил самият той.

Сезирането на Софийската градска прокуратура дава отговор на въпроса за ролята на Европейската прокуратура.

Задържането на Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов не е по неин сигнал, тъй като в случай че беше, способената прокуратура трябваше да е профилираната, споделят още от държавното обвиняване.

По-рано през днешния ден представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова заяви, че наблюдаващият прокурор по делото за Бойко Борисов е към този момент избран.

Тя обаче не пожела да уточни неговото име.

„ Нека сътрудника да има опция да се запознае с материалите по делото. Евентуално тогава ще дадем спомагателна информация”, посочи тя.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР