БЕРЛИН (AP) — Политически мотивираните престъпления в Германия миналата година

...
БЕРЛИН (AP) — Политически мотивираните престъпления в Германия миналата година
Коментари Харесай

Политически мотивираните престъпления в Германия достигнаха най-високото си ниво през 2023 г. от началото на проследяването

БЕРЛИН (AP) — Политически стимулираните закононарушения в Германия предходната година доближиха най-високото си равнище, откогато държавното управление стартира да ги наблюдава преди повече от 20 години, с най-голямата опасност идва от хора с крайнодесни претекстове, съобщи висшият чиновник по сигурността на страната във вторник.

Като цяло Германия е записала 60 028 политически стимулирани закононарушения през 2023 година Правителството смята многочислени дейности за политически, в това число желание за възпрепятстване на демокрацията и закононарушения, ориентирани против членове на избрани етнически, религиозни или други групи.

Десните политически стимулирани закононарушения са се нараснали с 23% през 2023 година до 28 945 случая, от които 1270 са били насилствени. Левичарските закононарушения са се нараснали с 11% до 7777, от които 916 са насилствени.

„ Политически стимулираната престъпност съвсем се е удвоила през последните 10 години и продължава да се усилва “, сподели Холгер Мюнх, президент на Федерална с...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР