Средиземноморски циклон преминава над Балканския полуостров. Очакват се значителни валежи,

...
Средиземноморски циклон преминава над Балканския полуостров. Очакват се значителни валежи,
Коментари Харесай

Лятото се завръща, живакът скача до 33 градуса

Средиземноморски циклон минава над Балканския полуостров. Очакват се обилни превалявания, гръмотевични стихии и градушки най-много в централните и южните региони на Гърция. Количествата дъжд там ще надвишават 50 литра на квадратен метър за денонощието.



У нас преваляванията ще са по-малко. Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това ще превали едва на доста места в страната. По-значителни количества чакаме в централните елементи на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Температурите остават ниски за сезона. Следобeд термометрите ще демонстрират стойности сред 22 и 27 градуса, а по здрач – сред 12 и 18 градуса.

По Черноморието чакаме слаби валежи в следобедните часове, с по-голяма възможност по северните елементи на крайбрежието. Температурата на въздуха – сред 23 и 26 градуса, на водата – 23-24 градуса. Вълнението – едва с височина на вълните до 50 сантиметра.

В дните до края на седмицата температурите ще се покачват и ще гонят стойности към и над 30 градуса през почивните дни. Условия за валежи ще има в петък в Югозападна България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР