Сред най-странните музеи в света се нарежда международният музей на

...
Сред най-странните музеи в света се нарежда международният музей на
Коментари Харесай

Най-странните музеи в света

Сред най-странните музеи в света се подрежда интернационалният музей на тоалетните в Ню Делхи, Индия. Той отразява триумфа на един от най-важните предмети на бита.

Исландският музе на фалосите показва тази забавна част на редица животни – над 100 типа. Сред тях са изложени гигантските пениси на слон и кит.

Музеят на металните чашки се намира в американския щат Джорджия. Той е живо доказателство, че в случай че пожелае, човек може да сътвори музей на всяко нищо от бита.

Музеят на изтезанията се намира в Амстердам и хвърля светлина върху ужасяващите способи, употребявани за мъчения на хората през вековете. Сред тях е и печално известното разчупване на череп.

 Най-странните музеи в света

Музеят на некадърните създатели се намира в Масачузетс и дава опция и на най-некадърните художници да показват творенията си. Създателите му считат, че не е нужно да се дава късмет единствено на хората с гений.

Музеят на солниците се намира в щата Тенеси и показва над 20 000 солници от целия свят. Освен тях има и още толкоз съдове за черен пипер, които са в комплект със солниците.

Музеят на зайчето Бъни показва всичко, което визира зайчетата. Той се намира в Калифорния и всеки, който желае да разбере за какво зайците вършат обич толкоз забързано, може да го посети.

Подземният Париж, който е кръстосан от разнообразни канализационни системи, в действителност съставлява един тип музей, постоянно посещаван от туристи.

Музеят на косата се намира в Турция и е събрал косите на над 16 000 хора от целия свят. Те са колекционирани от фамозен турски милионер. Може би най-странен е музеят на разтворими супи, който се намира в Токио.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР