Сравнителният анализ на данните от възникналите пътнотранспортни произшествия по време

...
Сравнителният анализ на данните от възникналите пътнотранспортни произшествия по време
Коментари Харесай

ПО ВРЕМЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ: Полицията отчита сериозен спад на тежките катастрофи


Сравнителният разбор на данните от зародилите пътнотранспортни катастрофи по време на Великденските празници през тази и предходната година сочи забележителен спад на случаите. Според информацията за интервала 02-06 май т.г произшествията са с 9 по-малко, починалите са с шестима по-малко, а ранените – с 8 по-малко. Регистрирани са 63 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които е умрял едни човек и 88 са ранените. За времето от 14-17 април 2023 година /Великденските празници предходната година/ са регистрирани общо 72 катастрофи, със 7 починали и 96 ранени, оповестиха от Главната дирекция на полицията.

Следва да се има поради и обстоятелството, че тази година доста хора избраха да слеят почивни дни и поеха на път още на 30 април. Обобщените данни за интервала от тази дата до 6 май 2024г. сочат, че за 7-те дни са регистрирани общо 93 тежки ПТП с 2-ма починали и 127 ранени. Аналогично, през предходната година календарът е предполагал да се ситуират четири почивни дни - от 14 до 17 април. Въпреки по-големия интервал през тази година, при съпоставяне на данните с предходната (30. 04 – 06. 05. 2024 година и 14. 04 – 17. 04. 2023 г.) се регистрира понижение на смъртните случаи - с 2 по-малко през тази година.

Засиленото полицейско наличия и осъществената превантивна работа през целия интервал към почивните дни са детайл от постигнатите резултати, регистрират от Пътна полиция в ГДНП. Не на последно място позитивният резултат е и с помощта на дисциплинираността и толерантността на водачите, означават още от ГДНП.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР