Повече от 2000 поклонници от цялата страна ще тръгнат по

...
Повече от 2000 поклонници от цялата страна ще тръгнат по
Коментари Харесай

2000 малки и големи поемат по стъпките на Ботевата чета

Повече от 2000 поклонници от цялата страна ще тръгнат по стъпките на Ботевата чета тази година. Това оповестяват от регионалната администрация във Враца, която е уредник на 76-ия народен туристически поход. Участниците ще тръгнат от козлодуйския бряг на 27 май и след 120-километровия преход ще стигнат на 1 юни в подножието на именития връх Околчица във Врачанския балкан.

Очакват се 52 училищен групи и ръководители от 18 области на страната. Кметовете на общини, през които минава Ботевия път, оказват помощ за реализацията на проявата. Осъществен е обхода на пътя, има и стихотворец ангажимент от кметовете за посрещане на походниците, за подпомагане за разчистване при нужда и унищожаване на нерегламентираните сметища. Вече са раздадени палатки и спални чували по предоставените поръчки.

 
Проведени са публичните поръчки по всички нормативни условия и са подписани контракти с компаниите за изхранването на децата походници, разчистване и облагородяване на трасето. Както всяка година, проявата ще бъде обезпечена с здравно обслужване, с противопожарен автомобил и полицейска защита.

Осигурено е към този момент електрозахранване и водоснабдяване на местата за лагеруване. Въпреки честите дъждове р района, към този момент се почиства и се дезинсенкцира цялото трасе. За всички спомагателни действия са събрани предложения има проведена културна стратегия, надпревари и са обезпечени награди за участниците. Изискани са и се слагат табели по Ботевия път, който има статут на монумент на културата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР