Сръбският президент Александър Вучич отново обяви, че много скоро страната

...
Сръбският президент Александър Вучич отново обяви, че много скоро страната
Коментари Харесай

Вучич пак мечтае Сърбия да надмине България по заплати

Сръбският президент Александър Вучич още веднъж разгласи, че доста скоро страната му " ще изпревари България по междинна заплата ". Подобни изказвания Вучич повтаря от време на време през последните пет години.

Брутният вътрешен артикул на Сърбия през 2020 година бе 54 милиарда $, а на България 68 милиарда $, съгласно данните на Международния валутен фонд. България през идната година ще получи безплатно 12 милиарда евро по Плана за възобновяване след пандемията. По този метод разликата сред двете страни ще се усили внезапно в интерес на България, напомня БГНЕС.

" За всички е ясно, че ние имаме най-ниската цена на електричеството в Европа. В тази част на Европа ние имаме най-високите заплати, а до месец, два или три, ще задминем по този индикатор и България, която е член на Европейски Съюз ", сподели Вучич по време на конгрес на Партията на сръбските пенсионери, който се предаваше всеобщо от локалните медии, в това число и националните малките екрани като РТС и проправителствената Pink TV.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
До края на годината заплатите в Сърбия ще са по-високи от те...

Според него " имало напън върху Сърбия да закрие термоцентралите ". " Аз няма да се поставям на никого. Аз желая да имаме ток. Според мен всеки естествен човек схваща това нещо. Те тогава ни споделят - нямате право на хидроцентрали, нямате право на вятърни паркове ", сподели още той и посочи, че Сърбия и единствено още една страна от района не внася ток.

Вучич благодари на пенсионерите за тяхната поддръжка, които постоянно са били " в първите редове за отбраната на отечеството ". Според него " сръбските пенсионери в никакъв случай не са имали толкоз високи пенсии както през днешния ден ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР