Сръбски наемници в района на Донецк възнамеряват да убиват украински

...
Сръбски наемници в района на Донецк възнамеряват да убиват украински
Коментари Харесай

Украйна вярва, че сръбски снайперисти възнамеряват да убиват украински войници

Сръбски наемници в региона на Донецк имат намерение да убиват украински бойци и да подбуждат провокации против цивилното население, осведоми централата на Украинската организация за битка с тероризма (ATO), представено от украински електронни медии, оповестява B92.

" В Донецк дойде група от сръбски наемници, чийто водач е Деян Берич, с прякор Деки , който няколко пъти е бил в Донбас, с цел да се бори за пари на страната на Русия и окупационните сили против украинските въоръжени сили ", оповестяват АТО.

Добавят, че сръбските наемници " имат намерение да убиват украински бойци " на демаркационната линия и да " предизвикат мирното население ". " Тези разбойници са предатели на съвестта и човешките полезности . Те са се съгласили да пролеят кръвта на патриотите и бранителите на украинската страна за дузина съветски сребърника. Ако членове на въоръжените сили на Украйна ги срещнат, тези натрапници би трябвало да бъдат изпратени назад откъдето пристигнаха, за сметка на тяхното министерство на защитата ", допълват от АТО.

Медии оповестяват, че Берич е " най-известният сръбски войник ​​в Донбас ", който през август е " ранен на предната линия ".

 Снимка 329820
Източник:

Отношенията сред Сърбия и Украйна неотдавна са затруднени на дипломатическо ниво , откакто украинският дипломат Олександр Александрович разяснява, че съветският президент Владимир Путин " не се интересува от Сърбия " , само че употребява нашата страна като " различен инструмент за заличаване на Европа... Русия образова сръбски наемници да убиват украинци... употребяват сръбски екстремисти за прелом в Черна гора ".

Сръбското министерство на външните работи реагира неотложно, призовавайки Александровчич да работи в границите на Виенската спогодба.

 Напрежение сред Сърбия и Украйна
Напрежение сред Сърбия и Украйна

Русия образова сръбски наемници, с цел да избиват украинци

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич разяснява тогава, че Украйна е наясно, че Сърбия преследва задгранични бойци и зачита неприкосновеността на Украйна.

Украинският дипломат бе отзован в Киев за съвещания, а по-късно съобщи, че " не трансформира позицията си ".

Сръбският президент Александър Вучич сега е в Русия, за среща с съветския президент Владимир Путин.

 Сърбия увери Русия, че остава военно неутрална и няма да постанова наказания на руснаци
Сърбия увери Русия, че остава военно неутрална и няма да постанова наказания на руснаци

" Сърбия е и ще бъде военно неутрална страна "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР