Спряха обратното броене до изстрелването на новата мегаракета на НАСА,

...
Спряха обратното броене до изстрелването на новата мегаракета на НАСА,
Коментари Харесай

Технически проблем спря обратното броене до изстрелването на мегаракетата към Луната


Спряха противоположното преброяване до изстрелването на новата мегаракета на НАСА , която се готви да полети към Луната, оповестиха CNN и BBC.

Открита е цепнатина в междинния контейнер - част от ракетата " Артемис 1 ", която свързва резервоарите за течен водород и течен О2. Възникнал е и проблем с един от четирите големи мотора RS-25. Проблемът с пукнатината все още не се смята за сериозен . Инженерите считат, че просто се е получило формиране на лед от външната страна на главната степен на ракетата.

 Ключовият неуреден проблем сега наподобява е това да се понижи един от огромните мотори под ракетата до вярната работна температура .

Този полет, прочут като " Артемис I ", ще означи първото изстрелване на голямата ракета на НАСА Space Launch System , която ще изпрати капсулата за екипажа " Орион ", без астронавти на борда, в орбита към Луната за 42-дневна задача.

Преди няколко дни галактическата организация откара ракетата и галактическия транспортен съд на площадка 39Б в галактическия център " Кенеди " във Флорида. НАСА е запазила аварийни дати за изстрелване на 2 и 5 септември , в случай че има закъснение.

Една от главните цели на полета е да се тества топлинният щит на Орион , съобщи Майк Сарафин, началник на задачата " Артемида " на НАСА. Топлинният щит има за цел да защищити " Орион " и бъдещия екипаж от рисковите температури, с които ще се сблъска при навлизането си в земната атмосфера със скорост 24 500 км/ч, или Мах 32.

Мисията ще бъде последвана от полет с четирима астронавти, които ще обиколят Луната, само че няма да кацнат, още през 2024 година Първото кацане на човек на Луната след последната задача на " Аполо " през 1972 година е планувано за 2025 година

Тази задача зависи от редица фактори, в това число създаването на ракетата и галактическия транспортен съд Starship на SpaceX, които ще се срещнат с " Орион " в лунна орбита и по-късно ще транспортират астронавти до и от повърхността на Луната.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР