Справедливост сега обединява всички послания и желания на българските граждани.

...
Справедливост сега обединява всички послания и желания на българските граждани.
Коментари Харесай

Свиленски: Искаме справедливост в ЕС и в България

„ Справедливост в този момент " сплотява всички послания и стремежи на българските жители. Както желаеме правдивост в Европа и равнопоставено отношение към всички страни членки, да има европейска прокуратура, която да следи заслужено ли се разходват европейските фондове, по този начин желаеме и правдивост в България “. Това съобщи ръководителят на предизборния щаб на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски пред Дарик радио.

Той е безапелационен, че не може болните да умират пред лечебните заведения. „ Справедливост в образованието, в приходите – какъв брой хора работят и получават жълти стотинки, а някои даже не ги и получават. Българинът желае тази правдивост в този момент “, сподели още той.

Според него с номер 18 Българска социалистическа партия ще бъде преди всичко на изборите с 8 евродепутати. „ Листата на Българска социалистическа партия е безусловно представителна, която обгръща всички браншове на икономическия и политическия набор в България “, добави Свиленски. Той напомни, че Българска социалистическа партия е първата, която разиска с българските жители и одобри „ Визия за Европа “ и целите, които ще пазят представителите на левицата в Екологичен потенциал.

По неговите думи няма по какъв начин вътрешно политическите да бъдат разграничени от интернационалните тематики. „ Членството ни в Европейски Съюз трябваше да докара до повишение на виталния стандарт в България. Но това покачване се отразява единствено на тези, които са разпределяли европейските средства. Няма по какъв начин диалогът за светлото европейско бъдеще да мине, без да си поговорим и за българските проблеми и всекидневие “, сподели още той.

Свиленски акцентира, че през тези 10 години са работили доста европейски стратегии и фондове. „ За това време ръководи ГЕРБ и Бойко Борисов и той е виновен за разходването на тези средства. Не може да споделя, че е ядосан на партията си и членовете си, а той самият е светец. Той я е основал и я ръководи “, разяснява Свиленски.

Според него българските институции са длъжни да ревизират всеки политик, жител, претендент, където има проблем. „ Къде бяха органите 10-12 години? Къщите за посетители и жилищата не са се появили внезапно – строени са, плащани са. Защо внезапно медиите трябваше да покажат това, а не българските институции? “, попита той. Георги Свиленски акцентира, че къщите на родственици на Елена Йончева са проверявани преди години и до в този момент не е открит проблем. „ Корупцията е при ръководещите. Те дават парите. Българска социалистическа партия е в съпротива тези години и няма по какъв начин да придобие нещо срещу законите. В ГЕРБ хората си вършат асансьори до хола, а в Ямбол болните ги носят на ръце по етажите “, уточни той. „ Единствената партия, която може да в профил ГЕРБ от властта, е Българска социалистическа партия. Това ръководство е нездравословно за България и би трябвало да си отиде “, сподели още Георги Свиленски.

По мотив Истанбулската спогодба Свиленски изясни, че Българска социалистическа партия съумява да отбрани и убеди сътрудниците си в своята позиция. „ Българска социалистическа партия не е единствената партия измежду европейските социалисти, която не приема този документ “, съобщи той и напомни, че има решение и на Конституционния съд, както и мнение на Българската православна черква. Той е на мнение, че не е наложително Истанбулската спогодба да бъде призната, с цел да има законодателство против насилието, като акцентира, че Българска социалистическа партия е направила законодателни оферти в тази посока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР