Торнада убиха четирима души в Оклахома, включително едно бебе, и

...
Торнада убиха четирима души в Оклахома, включително едно бебе, и
Коментари Харесай

Торнадо уби бебе и трима души в Оклахома

Торнада убиха четирима души в Оклахома, в това число едно бебе , и оставиха хиляди хора без ток в неделя, съобщи АП.

Природното злополучие изравни със земята здания в центъра на един недодялан град и рани минимум 100 души в целия щат.

Повече от 20 000 души към момента бяха без електричество часове след началото на торнадото в събота късно вечерта. Разрушенията бяха огромни в градчето Сълфър с население към 5000 души, където торнадо смачка доста здания в центъра, изхвърли коли и рейсове и сряза покривите на къщи в радиус от 15 блока.

" Просто не можеш да повярваш на разрушенията ", съобщи губернаторът на Оклахома Кевин Стит по време на посещаване в потърпевшия град. " Изглежда, че всеки бизнес в центъра е опустошен. "

Стит сподели, че към 30 души са били ранени в Сълфър, в това число някои, които са били в бар, когато торнадото е блъснало . Според Департамента за ръководство на изключителните обстановки в Оклахома лечебните заведения в щата оповестяват за към 100 ранени, в това число хора, които явно са били порязани или ударени от парчета.

Сред починалите има бебе , заяви шефът на отдела за ръководство на изключителните обстановки в окръг Хюз Майк Докри пред оклахомската телевизия KOCO.
 Трима починаха след торнадо над Охайо, Съединени американски щати
Трима починаха след торнадо над Охайо, Съединени американски щати

Група ветрове са засегнали и американските щати Индиана и Кентъки

Представители на Белия дом оповестиха, че президентът Джо Байдън е разговарял със Стит в неделя и е предложил цялостната поддръжка на федералното държавно управление .

Смъртоносното време в Оклахома се прибави към десетките торнада, за които бе обявено, че са опустошили междинната част на страната от петък насам. Още един смъртен случай бе регистриран в неделя в щата Айова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР