Си Дзинпин тръгва на европейска обиколка в началото на май,

...
Си Дзинпин тръгва на европейска обиколка в началото на май,
Коментари Харесай

Тайната на 9 май: Как Си Дзинпин ще присъства на Червения площад

Си Дзинпин потегля на европейска обиколка при започване на май, с цел да отбие обособени европейски страни от Съединените щати. Но има една конспирация, която визира Русия: къде ще бъде ръководителят на КНР на 9 май? А също и мистицизъм: по какъв начин китайският „ кормчия “ - вместо в Будапеща или Париж - въпреки всичко ще се озове на Червения площад в Деня на успеха.

Има конспирация, и то сериозна конспирация, която по някаква причина никой не вижда. Както заяви американската организация Bloomberg на 23 април, базирайки се на източници, китайският водач Си Дзинпин може да посети Сърбия на 7 май по отношение на 25-ата годишнина от удара на американските военновъздушни сили против китайското посолство в Белград, довел до разрушаването на постройката по време на войната в Югославия и гибелта на няколко и пострадването на две дузини китайски жители. Китай има необятни връзки със Сърбия в икономическата и военната сфера.

Посещението на китайския водач в страна, която не поддържа западните наказания против Москва и е неин обичаен съдружник, „ ще покаже ясно, че Китай има намерение да продължи да застава на страната на Русия и да задълбочи партньорството си с нея “, съобщи специалист от основан в Ню Йорк тинк-танк център пред организацията Asia Society Policy Institute.

Будапеща удостоверява

Това към момента не е оповестено публично, само че има индиректно удостоверение: на 8 май ръководителят Си ще се появи в Будапеща, столицата на прилежаща Унгария, която макар недоволството на Брюксел и Вашингтон също има необятни връзки с Китай в разнообразни области.

Това към този момент е публична информация - удостовери я началникът на кабинета на унгарския министър председател Гергели Гуляс. По думите му визитата ще способства за по-нататъшното развиване на политическите и стопански връзки сред двете страни, достигнали равнището на стратегическо съдействие.

Гилас напомни, че тази година се навършват 75 години от установяването на дипломатически връзки сред Унгария и КНР и сподели, че подготовката за визитата на Си Дзинпин в Будапеща на 8-10 май е била разисквана с китайците от ръководителя на унгарското външно министерство Петер Сиярто, който посети на 23-24 април в Пекин.

Естествено, президентът на Китайската национална република ще се срещне и договаря с унгарския министър председател Виктор Орбан, който в Брюксел назовават „ деспот “, както във Вашингтон назовават Си Дзинпин.

Мистерията на 9 май

И тогава идва един доста забавен миг – 9 май. През 2015 година Си Дзинпин участва на този ден в Москва на боен церемониал, отдаден на 70-годишнината от успеха във Великата отечествена война.

Къде, чудя се, ще бъде президентът на Китайската национална република този път на 9 май? Би ли желал той като комшия, връщайки се, да речем, в Пекин, да поздрави своя другар Владимир Путин за встъпването му в служба на 7 май навръх Парада на успеха на Червения площад?

Да покаже на целия свят, че заплашването на Вашингтон се провали, че Пекин твърдо поддържа Русия и има намерение да работи с нас, с цел да сложи Америка на нейно място, като в това време изпрати явен сигнал в това отношение към последователите на подчинението на Съединени американски щати в самия Китай, тъй че не не?

Това посещаване, в случай че се реализира, ще изпрати безусловно същия сигнал към компрадорската част от съветския хайлайф, която се пробва да сътвори усещането, че Пекин е на път да изостави Москва, с цел да се преклони пред Съединени американски щати.

Подобно посещаване може също по този начин да принуди Запада да подписа мир в Украйна при изискванията на Русия: вижте, КНР демонстративно поддържа Русия и няма да помогне на западняците да окажат напън върху Москва - дано заповядаме на Киев да подписа мир с руснаците неотложно. Догодина Западът към този момент няма да поддържа Украйна.

Как Берлин се присмя на ръководителя на Китайската национална република и личния си канцлер

Може ли това да се случи? Лесно. Европейското турне може да бъде прекратено (по доста причини) когато и да е. Не е редно Си Дзинпин да отиде в Германия, където в никакъв случай не е бил, откакто неотдавна одобри канцлера Олаф Шолц за повторно с немски индустриалци и се контракти за нещо с тях.

Но, както се оказа, той си губеше времето, защото след завръщането на Шолц вкъщи в Германия незабавно избухна шпионски скандал, проведен от дълбока проатлантическа страна с ареста на четирима китайски „ шпиони “.

Пикантността на очевидната провокация се крие във обстоятелството, че един от задържаните е асистент на народен представител от Бундестага от водещата опозиционна партия Алтернатива за Германия (AfD).

Тоест Пекин беше замесен във вътрешногермански разправии. И освен вътрешнr! Тъй като става дума за помощника на депутата от AfD Максимилиан Кра, който оглави партийната листа на десницата на изборите за Европейски парламент през юни. Германските медии непрекъснато водят необуздана антикитайска агитация.

Пекин е сърдит

Китайското външно министерство изиска от Берлин „ да спре да популяризира погрешна информация за по този начин наречената китайска шпионска опасност и да спре антикитайските политически операции и злонамерени клюки “.

Очевидно е, че макар персоналното предпочитание на Шолц да сътрудничи, не са вероятни постоянни и дълготрайни стопански връзки сред КНР и Германия, защото тя е подчинена на Съединени американски щати във всичко.

Китайците също имат дребна вяра за Англия, тъй като по всички въпроси на международната политика, които са фундаментални за англосаксонците, Лондон работи съгласно Вашингтон и когато стартира интензивно да „ граби “ Китай, той също ще взе участие в това. Това оставя Франция, където съгласно Bloomberg Си Дзинпин може да отиде в последния стадий от визитата си.

Ами в случай че отиде в Париж?

Има избрани предпоставки за това. Ами в случай че е допустимо да се играе на несъгласията сред Франция и Съединените щати? Франция към момента има някои технологии, от които Китай се нуждае; това към момента е добър пазар с отвъдморски територии.

Париж, повече от другите огромни европейски столици, си разрешава борба по отношение на Вашингтон и от време на време стартира да приказва за превръщането на Европейски Съюз в геополитически състезател, обособен от Съединени американски щати, а не да танцува на нейната дудка.

През последните дни френският президент Еманюел Макрон, макар че е огромен актьор, се изрече тъкмо в този дух по тази тематика, изнасяйки програмна тирада в Сорбоната: „ Нашата Европа е смъртна, всичко зависи единствено от нашия избор... ”.

Да, несъмнено, той също се изрече остро за Русия („ изискването за сигурността на Европа е Русия да не завоюва войната в Украйна “), само че Москва не е проблем за Пекин, а негов непосредствен другар и съдружник. И в случай че даже Съединени американски щати не съумяха да забият чеп сред Москва и Пекин, то Париж сигурно няма да успее.

Освен това китайците, несъмнено, нямат цялостно доверие на французите; те въпреки всичко са в западния лагер и затова са податливи на по-силен американски шантаж и напън. Но за какво не опитате?

Надеждата умира последна. В това няма да има „ изменничество “ към Русия - ние също сме близки другари с Индия, която е в спор с Китай.

Правене на заключения

Затова въобще няма място за терзание, в случай че Си Дзинпин отиде от Будапеща в Париж, а не в Москва. Това просто ще значи, че президентът на Китайската национална република, който по този начин или другояче ще поддържа връзка интензивно и поверително с Путин в средата на май, когато той пристигна на посещаване в Китай, има намерение да работи по-фино.

Че желае да „ вербува “ освен Белград и Будапеща, където китайското въздействие към този момент е мощно с помощта на великодушните вложения, само че и да се опита да направи същото с Франция – най-слабата от огромните страни във веригата на Запада, с която Съединените щати имат намерение да удушат КНР.

Китайците, чието богатство значително зависи от износа, обезверено се нуждаят от „ извори “ в Европа преди неизбежното утежняване на връзките със Съединените щати, които от известно време стартират да виждат КНР като рисков съперник и имат намерение да отслабят Китай във всеки един миг. вероятен метод.

Какво от това?

Следователно, без значение къде е президентът Си на 9 май - към момента в Будапеща, в Париж или в Москва - душата му ще бъде с нас на Червения площад в този ден, защото със Съединените щати, които не желаят да се откажат от своето владичество без пердах, с привички да заплашват, бомбардират и подреждат, можем да се оправим единствено дружно. Си Дзинпин знае това доста добре, както и Путин. И това към този момент не се разисква.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17940Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед24111Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед14912Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед13344Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед28718 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед131114Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90636Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед83508Полк. Николай Марков за патогенните процеси в ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР