Спортният директор на ЦСКА София Алън Пардю направи първото си

...
Спортният директор на ЦСКА София Алън Пардю направи първото си
Коментари Харесай

Алън Пардю: Догодина искам титлата и нищо друго

Спортният шеф на ЦСКА София Алън Пардю направи първото си изказване за българска медия особено за клубната телевизия CSKA TV. Английският експерт показа за какво е избрал да работи в България, както и каква е ролята му в клуба.

Мистър Пардю разкрива какво би трябвало да се усъвършенства в тима, кой състезател най-силно го впечатлява и какво е мнението му за прехвърлянията на Валентин Антов и Али Соу. Във видеото той приказва за старши треньора Любослав Пенев, схемата на игра и споделя още любопитни впечалтления от престоя си в България.

„ Искам да придобия опит в Европа, сходно на този в Нидерландия, само че желаех и да стана първенец. Харесва ми предизвикването от почитателите, които желаят купата непременно. Имам добра връзка с Дани, който ме убеди да дойда тук. Не мога да върша тактиката тук, това е работа на Любо, само че мога да проучвам случилото се преди и след мачовете и да дам препоръки на треньора. Няма напрежение върху мен, то е върху наставника. Имам огромен опит и не изпитвам никакъв напън. Напрежението може да афектира решенията на един треньор – давам ясна концепция за това къде се намира клубът, какво може да направи в бъдеще, с цел да се усъвършенства. Смоленски е огромен гений и не се показа добре в последния мач – тогава идва моята работа, да му оказа помощ, да дам моето мнение “, стартира той.

„ Инфраструктурата в клуба би трябвало да се усъвършенства, несъмнено. Тренировъчното игрище е на положително, бях много впечатлен от това. Тази част би трябвало да се усъвършенства, академията също, нуждаем се от по-добри треньори. Футболът тук е доста под напрежение – мисля, че се нуждае от повече техника, с цел да имаме в последна сметка по-добър артикул. Трансферната политика в ЦСКА е сходно на доста огромни клубове. Трябва да се гледа в дълготраен проект и е значимо да разберем, че се намираме в интервал на пандемията, когато финансите на един футболен клуб страдат. Ние бяхме напрегнати във финансово отношение, наложи се да се разделим с няколко класни играчи, в това число Али Соу – нямахме избор при него, той бе приказен и бе обичан от почитателите “.

„ Да не забравяме и Антов – искахме да го задържим, само че това бе отлична опция за него да отиде на неговата възраст в Италия. Имаме алтернатива да си го върнем, само че това е най-хубавото за него. Разочароващо е, че го загубихме, само че това бе вярно. Новодошлите трябваше да навлязат с сложни мачове – да вземем за пример, Кох, който идва като централен бранител в тези топ мачове, той се оправи доста добре. Кайседо вкарва голове, само че се нуждаем от още офанзивни футболисти – не можем да разчитаме единствено на него, това е прекомерно огромно напрежение, същото беше и с Али Соу. Имаме някои страхотни характерности и водачи – Жеферсон, Юга и Тиаго, само че най-влиятелният футболист е Юрген Матей, за мен. Много добре комуникира с останалите, управлява отбраната и има качества “.
„ Любо пристигна тук в сложен интервал с тежки мачове – той подвигна тима, стилът на игра се промени, играем към този момент с четирима в защита, това повече ни приляга. Мисля, че представянията ни дотук под негово управление са положителни – Любо е били преди в ЦСКА, познава чудесно клуба. Той има опция да вземе Купата и да приключи на второ място в шампионата – несъмнено, това би бил сполучлив сезон за нас, само че има и други тимове, които имат своите персонални упоритости. Със сигурност, следващата година задачата ни би трябвало да бъде да станем първенци. Гледал съм остарели материали – многото почитатели, прелестните мачове. Страхотно ще е да забележим стадиона ни цялостен с почитатели в Европа. Привържениците са нетърпеливи да се завърнат по трибуните “, приключи Пардю.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР