Според учените, най-честите причини за безсъние включват нездравословни навици, свързани

...
Според учените, най-честите причини за безсъние включват нездравословни навици, свързани
Коментари Харесай

10 храни, които пречат на съня ви

Според учените, най-честите аргументи за бодърствуване включват нездравословни привички, свързани със съня, някои медицински разстройства и психиатрични проблеми. Но се оказва, че храната, която ядете, може да повлияе и на качеството на съня ви, тъй като има директна връзка сред храненето и положението на мозъка и тялото ви като цяло.

Ето няколко храни, които не трябва да ядете преди сън:

1. Мента

Въпреки, че ментата несъмнено има доста изгоди за здравето, качественият сън не е измежду тях. Така че, в случай че сте привикнали да ядете дъвката след вечеря, с цел да освежите дъха си или пиете чай от мента, с цел да успокоите нервите си, е по-добре да се отървете от тези привички, в случай че желаете да спите по-добре.

2. Броколи

Повечето зеленчуци, изключително броколи, зеле, моркови и карфиол, имат огромни количества неразтворими фибри, които се движат постепенно през храносмилателната система. Така че, в случай че ядете доста от тези зеленчуци преди лягане, тялото ви към момента ще се пробва да ги преработи, когато се пробвате да заспите.

3. Лук

Оказва се, че лукът може да аргументи отичане на стомаха, тъй като той съдържа разтворими фибри, наречени фруктани. Допълнителното налягане в стомаха ви може да докара до киселини- неприятно положение, при което стомашната киселина се връща в гърлото ви. Във вечерята ви не трябва да участва доста лук.

4. Ядки и семена

Без подозрение някои ядки и семена може да са съвършеното нещо за ядене късно вечер, когато гледате обичания си филм в леглото. Но е по-добре да избягвате този тип храна, преди да заспите, тъй като е известно, че ви обезпечава естествени форми на сила, които не ви трябват през нощта. По-добре е да запазите тази сила за сутринта.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР