Туристи не бяха допускани до острова в Неаполския заливКметът на

...
Туристи не бяха допускани до острова в Неаполския заливКметът на
Коментари Харесай

Италианският остров Капри пред воден режим, кметът обяви ситуацията за взривоопасна

Туристи не бяха допускани до острова в Неаполския залив

Кметът на италианския остров Капри подреди прекъсване на идването на туристи заради проблеми с водоснабдяването, написа Гардиън.

Паоло Фалко съобщи, че без вода е невероятно да се подсигуряват съществени услуги на „ хилядите хора “, които пътуват до острова всекидневно през туристическия сезон.

„ Ситуацията със здравето и хигиената е взривоопасна, предприехме нашите контрамерки, активирахме спешния център и издадохме ограничаваща заповед “, се споделя в изказването на кмета.

Извънредната обстановка е породена от щета в централен тръбопровод, който обезпечава жизненоважните доставки до острова.

В момента към момента има водоснабдяване, само че някои региони в горната част на община Анакапри към този момент са на изсъхнал режим.

Само локални водни източници зареждат мрежата, която при липса на доставки може да се изчерпи.

Заповедта на кмета беше издадена малко след 9 сутринта, което докара до неотложно прекъсване на продажбата на билети за феробота.

Този ход сътвори дълги опашки от пасажери пред билетните каси на пристанищата на южния град Неапол, откъдето потеглят множеството фериботи за Капри.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР