Според статистиката на най-големия автомобилен сайт у нас , броят

...
Според статистиката на най-големия автомобилен сайт у нас , броят
Коментари Харесай

Пет кросоувъра на старо, от които не трябва да се притеснявате, че са с голям пробег

Според статистиката на най-големия авто уебсайт у нас , броят на използваните кросоувъри е съвсем 40% от общия второстепенен пазар на коли у нас. Търсенето им пораства всяка година, а известността им не спада. Правилният избор на кросоувър на остаряло зависи естествено от неговите самостоятелни характерности.

SUV сегментът предлага най-общо три категории кросоувъри: Компактният кросоувър минимизира разхода на гориво и вътрешния комфорт. Не е подобаващ за офроуд. Такива машини най-често се употребяват в градовете. Средният размер обезпечава удобни условия за цена и качество, като е по-гъвкав.

Тази кола е по-скоро SUV, заради високите седалки, маневреността в офроуд условия и относително ниския разход на гориво. И най-после пълноразмерният кросоувър, който обезпечава седем места, като разходът на гориво обаче е по-голям спрямо предходните две категории.

Такива коли имат и по-голяма проходимост на труднодостъпни места, допускат комфорт и пространство на салона. Ето и кои са петте кросоувъра от въпросните три категории, които не се плашат от огромен пробег (данните са на база статистика за надеждност на ADAC).
Suzuki Grand Vitara `Пет

На пето място по известност е второто потомство Suzuki Grand Vitara, което се създава от 2006 до 2012 година Практичен, комфортен интериор от висококачествени материали. Най-надеждната трансформация е с бензинов мотор с работен размер 2.0 литра и със задвижване на всички колела в композиция с " автоматик ".
Nissan X-Trail `Пет

Четвъртото място се заема от второто потомство Nissan X-Trail, произвеждащо се в интервала 2007-2013 година Предлага първокласен интериор, необятен багажник, бордови компютър, климатик и отопление на шофьорската седалка. Надежден вид на подобен кросоувър е този с 2.0 бензинов мотор и ръчна скоростна кутия.

Mitsubishi Outlander `Пет

На трето място е Mitsubishi Outlander - модификации, създавани от 2005 до 2013 година. Тук за препоръчване са кросоувъри със задвижване на всички колела и с огромния 3.0-литров V-образен 6-цилиндров мотор и автоматизирана трансмисия.
Toyota Rav4 `Пет

На второ място е се подрежда Toyota Rav4, създавана през интервала 2005 - 2010 година. Toyota Rav4 няма да сътвори проблеми на притежателя си, изключително когато става дума за мотори с работен размер от 2 и 2.4 литра с автоматизирана скоростна кутия.
Honda CR-V `Пет

Третото потомство Honda CR-V, което се прави в диапазона 2009 - 2012 година, оглавява класацията за надеждни използвани коли с огромен пробег. Кросоувърът, оборудван с бензиновите мотори с работен размер 2 и 2.4 литра и с автоматизирана скоростна кутия са измежду най-препоръчваните. Допустимият им пробег надвишава 500 000 км.
И един съвет
Когато купувате използван кросоувър, би трябвало да предвидите и всички опасности. Дори модел с висок рейтинг за надеждност може да бъде продаден от предходния притежател с недостатъци. Ето за какво, когато купувате, е значимо да вземете поради размера на бъдещите разноски за поддръжка, застраховка и аварийни елементи. Преди да сключите договорката, би трябвало да тествате и да ревизирате добре колата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР