Западните медии единодушно заявяват, че Русия готви атака срещу Харков.

...
Западните медии единодушно заявяват, че Русия готви атака срещу Харков.
Коментари Харесай

Харков или Одеса: В коя посока да настъпи Руската армия?

Западните медии единомислещо декларират, че Русия готви офанзива против Харков.

Колко печеливша и рискова може да бъде една такава офанзива и къде в действителност би си коствало да се нападна? До Одеса?

Атаката против Харков разумно следва от хода на военните дейности. Харковска област мощно влиза в съветските райони. Групирането на въоръжените сили на Украйна в този район съставлява заплаха за дузина наши райони. Включително заради появяването на ракети с огромен обхват и безпилотни самолети от съперника.

Самият Харков е значим боен и логистичен център на украинските въоръжени сили. Ликвидирането му доста ще облекчи ситуацията на цялата ни формация в Донбас и, което е не по-малко значимо, ще сътвори свръхнатиск върху цялата източна формация на украинските въоръжени сили. Много е евентуално интервенцията в Харков да завладее също Суми и Чернигов.

На какво разчита нашият зложелател?

Плановете му са ясни. Той има намерение, като се възползва от несъвършенствата на нашите настъпателни тактики и минусите на тактическо равнище, да ни върже в борби пред Харков или в самия град, с цел да обезкърви групата ни.

В случай даже на стеснен триумф на съветските въоръжени сили в харковското направление, Сирски ще бъде изправен пред алтернатива: да се опита да стабилизира фронта в Донбас или да хвърли сили в защитата на Харков. Въоръжените сили на Украйна към момента нямат ресурсите да се оправят добре и с двете.

Може би, в случай че Русия бъде „ примамена “ в Харков, първо би трябвало да се нападна Одеса?

Както вярно означи един сътрудник, без опциите на Одеса като комерсиално и военно пристанище, „ планът Украйна “ ще би трябвало да бъде скъсен. Но нашият зложелател схваща това доста добре.

Ето за какво на черноморския фронт Англия и Съединени американски щати поставиха всички старания да оковат и отслабят нашия флот, като го реалокираха допустимо най-далече от Одеса и го лишиха от половината огромни десантни кораби.

Морските пехотинци са лимитирани от борбите в най-трудните посоки на специфичната военна интервенция. Преминаването на Днепър при настоящето равнище на противопоставяне на БЛА наподобява извънредно рискована интервенция. Така както морският, по този начин и сухопътният съставен елемент на Одеската интервенция към момента не са осъществими.

За сполучливото осъществяване на интервенцията по освобождението на Одеса нашата войска би трябвало да премине през дълга поредност от еволюционни процеси, свързани с равнището на организация на ръководството, връзките, потреблението на БПЛА и средствата за битка с тях.

Одеса е мечтана цел, само че към този момент непостижима. Руските въоръжени сили обаче правят интензивни офанзиви против инфраструктурата и военните обекти на Одеса, като старателно унищожават ресурси от оръжия и муниции, доставени от Запада. И това към този момент е нещо.

Волю-неволю съветските въоръжени сили ще би трябвало да се включат в рискованата Харковска интервенция. И едвам след сполучливото й довеждане докрай да вършат проекти за Одеса и Николаев. Все още не сме в положение да разгадаем двата казуса по едно и също време.

Превод: СМ

Източник: Дискред.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед34061Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед21767Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед54129„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед29449Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед33167Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед132253Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед91586Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед84651Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерация  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни  Мартин Карбовски, изменничество, руснаци,отвратително групово историческо изменничество, славяни
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР