Според последни данни на учените квазарите са най-смъртоносните обекти в

...
Според последни данни на учените квазарите са най-смъртоносните обекти в
Коментари Харесай

Квазарите са най-смъртоносни в цялата Вселена

Според последни данни на учените квазарите са най-смъртоносните обекти в цялата Вселена. Това е обусловено от редица фактори, като най-важният от тях е тяхната солидност.

Според учените черните дупки, които порастват в квазарите, могат да станат напълно действителна причина за гибелта на цялата Слънчева система, стига да се приближат до нас напълно компактно.

Квазарът (от англ. ез. Quasar е редуциране от QUASi stellAR radio source квазизвезден радиоизточник) е клас извънгалактически обекти, които са с доста висок фактор на светлина и дребен ъглов размер, което години наред заблуждавало учените, че това за звезди.

 Квазарите са най-смъртоносни в цялата Вселена

Според една от теориите квазарите са галактики, които към момента са в начален стадий на развиване и свръхмасивна черна дупка гълтам цялото вещество, което я обикаля. За пръв път квазарите са били видяни през 1960 като радиоизночници.

Много е мъчно да се дефинира точното число на откритите до момента квазари. Това се изяснява с непрекъснатото изобретение на нови и нови квазари и от несъвсем ясните граници сред квазарите и другит видове галактики. Според последните данни до момента са открити 195 хиляди квазара.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР