Според официалната статистика и според книгата на рекордите на Гинес

...
Според официалната статистика и според книгата на рекордите на Гинес
Коментари Харесай

Най-старият човек в света живее в Бразилия

Според формалната статистика и съгласно книгата на върховете на Гинес най-възрастният жив човек на света е на 114 години и живее в Бразилия. Това е достолепната жена Мария Гомеш Валентим.

Най-старият човек в света живее в градчето Карангола, щата Минап Фераиш. От своето раждане през 9 юли 1896 година до ден сегашен тя в никакъв случай не е напускала града. Едва седемнадесет годишна бразилката се омъжва за брачна половинка си Жоао, който умира през далечната 1946 година. Наследството на Мария е един наследник, четирима внуци, седем правнуци и петима праправнуци.

Столетничката изяснява аргументите за своето дългоденствие най-много с метода на живот, който води. Жената постоянно се е хранила здравословно. Задължителната закуска на Мария е филия с плод. Виното също участва в менюто на старата бразилка.

Внуците на най-стария човек на света описват, че тя е достигнала такава възраст, тъй като през целия си живот е била съсредоточена върху себе си и фамилията си, а не върху проблемите на другите.

Бразилката Валентим е по-стара от считаната до скоро най-възрастен човек на света – американската Бес Купър. Разликата сред двете столетнички е 48 дни в интерес на Мария.

 Най-старият човек в света живее в Бразилия

Една жена обаче доближава възраст доста по-внушителна от 114 година През миналата 2010 година по време на броене на популацията в Индонезия в населено място на остров Суматра била открита жена, която твърдяла, че е на 157 години.

Според нея годината за нейното раждане била 1853 година Автентичните си документи за идентичност индонезийката изгорила сама през 1965 година, за да не бъде свързвана с комунистите, които били избивани по това време. Интересното е, че няма жив човек на Земята, който да удостовери, че възрастта й е действителна. Индонезийката има осиновена щерка, която към този миг била на „ скромните “ спрямо майка си 108 години.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР